Ezért hagyom ott az Onyx éttermet

2016. július 31. 14:38

Tartozunk azzal mindenkinek, hogy a Bocuse D'Or Europe-on a száz százalékot nyújtjuk, ezért a felkészülés ideje alatt a csapat minden tagjának minden erejével a versenyre kell koncentrálnia.

2016. július 31. 14:38
Széll Tamás
Facebook

"Szeretnék mindenkit egy igen fontos, és meghatározó életeseményemről tájékoztatni!

Több mint tizenhat év munkaviszonyom, több mint kilenc, Onyx éteremben töltött év ért véget a mai napon. Innentől elválnak útjaim az Onyxtól, jó néhány, az Onyx életét formáló kollégámmal együtt.

A következő három hétben az étterem és a megmaradt személyzet megérdemelt három hetes pihenőjét tölti, majd augusztus 23.-án újranyit. Az élet nem áll meg, sőt, most gyorsult csak fel igazán!

Ez a döntést meg kellett hoznom, hoznunk, mivel a Bocuse D'Or Europe-on elért eredményünk után úgy érezzük, hogy tartozunk azzal mindenkinek, hogy a világversenyen a tőlünk telhető legjobbat, száz százalékot nyújtjuk, ezért a felkészülés ideje alatt a csapat minden tagjának minden erejével a versenyre kell koncentrálnia!

Elképesztő energiák szabadultak fel, rengeteg ötlet tört belőlünk elő, úgyhogy abszolút nem pihenünk!

Teljes erőbedobással szándékozunk januárban Lyonban a dobogó legtetejére törni! Amit érzek, az az elképesztő elszántság, tenni akarás a siker reményében!"

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Energetikus
2016. november 13. 12:43
a múltkor láttan valamelyik tv-ben, hogy egy kínai utcai büfé étterem nyerte el a Michelein csillagot ... - én nem szeretem a chefeket, inkább egy jó föszakácsnál eszek ...
atila68
2016. november 13. 12:43
Nem egészen értem miről beszél ez a lelkes fiatalember, de azért csak megkérdem hátha úgy megvilágosodik pár homályban maradt részlet, miért hír, hogy valaki munkahelyet vált?
C.Dömötör
2016. október 14. 10:23
Én ezt teljesen perverznek tartom. Régebben, a béke időkben, a munkás dolgozott, a paraszt aratott, az író írt, a szakács főzött. Semmi kifogásom nincs egy verseny ellen. A nemzetközi mezőnyt megismerni, a kollégákkal diskurálni, egy jó dolog. De, hogy valaki éveken keresztül egy versenyre koncentráljon, ezt nem értem, ez nem normális. Azok a szakácsok akik nyertek, még egyszer nem indultak (eddig). Nem véletlenül. Ez csak rosszul sülhet el. Egy étteremben, hosszú éveken keresztül a színvonalat tartani, az az igazi kihívás! A második Michelin csillagnak kellett volna a célt meghatározni, nem pedig egy ilyen versenyt, amelyt néhány hét után a kutyát sem érdekli. Nagy kár, és egy súlyos hiba. Talán nem is szakácsoké, hanem inkább a szponzoroké.
finalpoint
2016. október 14. 10:22
A Bocuse D'or a világ legrangosabb chef versenye, már-már sport. Nos, az európai döntőjét a versenynek ő nyerte meg, ami azért nagy szó, mert ugye olyan gasztro nagyhatalmak mint pl.Franciország vagy a már feltörekvő Skandinávia is itt versenyeznek, szóval hatalmas dolog volt! Viszont a világdöntő még csak most jön, ahol pl.az igazi amerikai nagyágyúk is jelen lesznek. Nem lesz könnyű! Nagyon nem! Úgyhogy jelen pillanatban Széll Tamás mint M.o. 3 legjobb chefhe között lévő, inkább erre a versenyre koncentrálna. Aki pedig képes olyan butaságot írni, hogy hiszen ez csak főzés, az egyszerűek hobbija, annak javaslom pl.Gordon Ramsey néletművét áttekinteni! Plusz ahhoz, hogy M.o-t ne csak a csóró, proló brit túristák látogassák, ahhoz fel kell kerülnünk a gasztronómiai térképre, amikor egy főételért vki képes 25-30 ezrót is fizetni, mert a szuper extra minőséget meg kell fizetni. Gasztroforradalom ezt is jelenti. Ne legyünk már a kínai büfék és lángososok, hekkesek országa! Nos, Széll Tamás ezen dolgozik már x éve! Kalap le előtte és hajrá Tamás!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!