Sörkóstolón nem inni sört: a Száraz November 4. napja

2016. november 05. 09:57

Megmondták, hogy az első hétvége lesz a legnehezebb. A biztonság kedvéért rátettem egy lapáttal: elmentem egy meséléssel és koncerttel egybekötött sörkóstolóra. És nem ittam sört.

2016. november 05. 09:57
Trinks Náci
Mandiner.bor

Szerzőnk, Trinks Ignác úgy döntött: végigcsinálja a Száraz Novembert, tehát egy korty alkoholt nem fogyaszt ebben a hónapban. Náci erről a Mandiner.boron vezet naplót.

*

Több szempontból is elindultam a züllés útján, de büszkén kijelenthetem: a kihívások számossága és nehézsége ellenére továbbra is sikerült száraznak maradnom.

Nem elég, hogy egy nap elteltével megsajnáltam az Astoriánál piára gyűjtő srácot és – a Száraz Novemberről való kioktatás mellett – adtam neki egy sörnyi pénzt, de utána még egy sörkóstolóval egybekötött sörmesélésre és koncertre is elmentem.

Méghozzá az ominózus Halloween-esti budai Horn Gyulás helyre.

Gyula-koktélt most hála Istennek nem adtak, volt viszont a Hübris sörfőzdétől egy csomó extra cucc: a már említett kedvencem, a Herbál iránti vágyamat meglepően könnyen leküzdöttem, a rizses-kávés lágert meg – a gyulás élményeknek köszönhetően – egyenesen örülök, hogy megúsztam. Ugyanígy voltam a korábbi emlékeim alapján mosogatószer-ízű Dr. Bélával és az angolosan unalmas Halál stouttal is. Tulajdonképpen így csak az Aranyláz elnevezésű vörös amerikai lágert bánom egy kicsit, hogy nem tudtam megkóstolni. 

Helyette toltam inkább egy Club Matét a pultos és a körülöttem állók szánakozó mosolyától kísérve, amit már kezdek megszokni. Hát igen, egy kifejezetten sörös rendezvényen nem inni – magam sem tudom eldönteni, hogy szánalmas-e vagy menő.

A koncert egyébként remek volt, jó kis táncolható jazzt nyomtak a srácok; és állítólag, ha az első hétvégét kibírom a Száraz Novemberből, a többi már kismiska lesz.

No de még előttem áll az első alkoholmentes szombat este...

Nem inni sört sörös rendezvényen
menő
nem menő
micsoda problémák, Borsodban meg éheznek
Survey Maker
 
 
 
 
 
 

*

Pontosan mi is ez az egész? Minden tudnivaló a Száraz Novemberről.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2016. november 20. 18:21
Ne szépítsük! Azért mert az állam fölözi le a hasznot, és nem a budapesti arab-török maffia, attól még az alkohol ugyanolyan drog, mint a többi. Csak legális.
atila68
2016. november 13. 12:42
Én évekig tartottam száraz hónapot ami pont jó volt arra, hogy elhiggyem én uralom a helyzetet. A legveszélyesebb önámítás. Ahogy elnézem a környezetem, elég széles a spektrum, az egymillió alkoholbeteg országa vagyunk. Minimum.
térdfigyelő kamera
2016. november 10. 21:58
A többi meg a buziké.
térdfigyelő kamera
2016. november 06. 14:38
"egymillió alkoholbeteg országa" Az alkohol sitmmel, na de a beteg?:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!