A PSD-ben egy elítélt által vezetett klikk van hatalmon

2017. május 13. 12:52

Ha Laura Codruţa Kövesi elindul az államfői tisztségért, 60 százalékot kap, még a maga érdesebb stílusával is. Azért is támadják, mert mások is rendelkeznek azokkal az adatokkal, amelyekkel én. Interjú.

2017. május 13. 12:52
Alin Teodorescu
Főtér.ro

„De nemzetbiztonsági veszély, hogy egy ilyen bűnöző zsarolhatja és markában tarthatja az államot.

Az egész rendszer illegális és veszélyes a nemzetbiztonságra nézve, az egész rendszer, amivel közpénzekre bérlettel rendelkező üzletembereket hoznak létre, akik ugyanakkor fedett tisztek is. Băsescu idejében vált törvényessé, hatékonnyá és gyakorivá az, hogy miniszter is, fedett tiszt is vagy és megbízást is adsz egy hozzád valamiképpen kapcsolódó cégnek. Ez most is így megy.

Tehát ez a nagy gondja a PSD-nek, Dragneának, Băsescunak, ennek a… klikknek?

Ez egy nagyon gazdag, az állami források megcsapolásával meggazdagodott klikk, mely hozzáférhet a kormányzati vezérlőpulthoz. De a társadalom elutasítja, nem fogadja el őket. Băsescunak 10-15 százalékos bizalmi indexe van. Udreának 5 százalékos volt. Amikor egyedül indult a választáson, nem ért el semmit. A közvélemény úgy a földhöz vágta, hogy csak na! Ha Laura Codruţa Kövesi elindul az államfői tisztségért, 60 százalékot kap, még a maga érdesebb stílusával is. Azért is támadják, mert mások is rendelkeznek azokkal az adatokkal, amelyekkel én.

Az USR-nek van valami esélye?

Nincs vezetője, nincs politikai platformja, nincs ideológiája, nem tudom, hogy kihez szól. A liberálisoktól, a hajdani PD-től (Demokrata Párt – a szerk.) vettek el szavazókat, akiket viszont már tudják, hogy merre vezessék. Nem sikerült új szavazókat szerezniük.

Fennáll annak a veszélye, hogy Dragnea és végső soron Románia is Orbán nyomába ered? Vannak bizonyos hasonlóságok – a Soros elleni támadás, a multik, az EU elleni támadás és a NATO-ra »morgás«. Milyen veszélyt jelent ez Romániára?

A Soros elleni támadás csak néhány médiacsatorna és egyes politikusok szintjén zajlott. De két polgármester, a nagyváradi Bolojan és az aradi Falcă meghívták magukhoz a Közép-európai Egyetemet. Ez engem büszkévé tesz. A közvetlen veszély az, hogy nem tesszük a dolgunkat és nem teljesítjük a NATO- és EU-tagi kötelességeinket. Egy másik jelentős veszély az, hogy egy kockázatos gazdaságpolitikával fizetésképtelenné válunk. És van még egy veszély. Ez az állammal szembeni kíméletlenül erős bizalmatlanság, melyet Romániában tapasztalunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2017. május 13. 21:50
Azért reménytelen egfy ilyen cikk leközlése a mandineren, mert a román politikai élet annyira szövevényes és ellentmondásos, hogy csak úgy summázható a lényege: "Senkinek sincs igaza!". Mindenki romlott és korrupt, egyik kutya, másik eb, az egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz!"
Gyéressy Károly
2017. május 13. 21:19
Alin Teodorescu 1990 elejétől Bukarestben egy villában szervezte az ottani SZDSZ-t. A város lekopott, koszos volt, míg ha beléptél egy nagy kapun egy kis kertbe, akkor egy másik világba értél. Gondozott kert, szökőkút, szép, jómódról árulkodó ház. Ez volt a Soros nagykövetség. És Teodorescu ma jó véleménnyel van a "korrupcióellenes főügyészről", aki politikai fegyverként működik. Lassan összeáll ez a kép is.
afrikai
2017. május 13. 16:39
Napi hírek romániából,csak legyen egy kis orbánozás,és hopp...máris bekerül a mandiba...
paraklétosz
2017. május 13. 16:20
A sosorsista-brüsszelita hangos kisebbség Dácsiából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!