Szegedi halászlé

2017. július 13. 12:58

A bizalmát saját bukott választmányi elnökébe helyező MSZP ugyanis Botka László színre lépése óta nem csak egy vacak kis politikai csatát nem nyert meg, hanem még önmaga híveit, támogatóit is elbizonytalanította.

2017. július 13. 12:58
Bán Károly
Magyar Hírlap

„A csodafegyver valamiféle árnyékkormány felállítása lenne, amelyben politikusok mutatóban sem kapnának szerepet. A liberális tanácsadók, illetve a Deák-körösök főztjét Botka a napokban próbálta beadagolni párttársainak egy »csapatépítő tréningen«, amelynek helyszíne egy szegedi halászcsárda volt. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje a párt elnökségének és parlamenti frakciójának tagjait, valamint a megyei elnököket hívta meg a szegedi halászlére, nyilván annak apropóján is, hogy megjelölje, merre van az előre. A szálka azonban megakadhatott némelyek torkán, amikor Botka arról kezdett beszélni, hogy a »kiszivárogtatók« nevét és képét maga fogja közszemlére tenni, ha az illetők nem fejezik be a kibeszélést, az ő lejáratását.

Azóta a történetet megpróbálták a párton belül cáfolni, azt sugallva, minden rendben van a szocialistáknál, felsorakoztak a miniszterelnök-jelölt és programja mögé. »Orbán egy egységes MSZP-vel kell szembenézzen«, mondta például a párt egyik meghatározó politikusa, Molnár Zsolt, sőt a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke azt is hozzátette, »Wellington tábornok hadai készek a csatára, az egyetlen kérdés az maradt, vajon kik lesznek a szövetségesek«.

Az optimizmus a politikában éppúgy kötelező kellék, mint a futballban, ám az az együttes, amely a felkészülési meccseken sorozatos vereségeket szenved, ritkán szokott tornát nyerni. Pláne olyan nagy tornát, amilyen a parlamenti választás. A bizalmát saját bukott választmányi elnökébe helyező MSZP ugyanis Botka László színre lépése óta nem csak egy vacak kis politikai csatát nem nyert meg, hanem még önmaga híveit, támogatóit is elbizonytalanította. A potenciális szövetségesnek gondolt LMP és a Momentum lényegében már kosarat adott, a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalícióval folytatott cicaharcba pedig már Bolgár György és a hallgatók közös műsora, a Mi a teendő? is belefásult, pedig az Orbán-rezsim elleni elhivatott küzdelem legjobbjai ezen a csatornán tündökölnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2017. július 13. 16:30
Karcsika aggódik,kac-kac..
balbako_
2017. július 13. 14:02
Lesz még ebből palotaforradalom még a választások előtt. A sok komcsi nem fogja tűrni, hogy a zsíros lehetőségekből, mert annál nem lehet több, kihagyják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!