Halloween a fejekben

2017. október 31. 19:52

A kereszténység elterjedésével és Jézus Krisztus igazságával számunkra az élet lett a fontosabb, amely ajándék Istentől, ezért emlékezünk ekkor szeretteinkre és az Egyházra. Ebből kifolyólag nagyon fontos lenne, hogy a jelenlegi Halloween helyett, melynek egyértelműen pogány eredetmítosza van, tartsuk meg mindenszentek és halottak napja ünnepét, mert az Úr feltámadásával legyőzte a halált.

2017. október 31. 19:52
Dallos Bence
777

„A kereszténység mellett értelemszerűen létezett a pogányság is, emellett mindkettőnek kialakult a saját szokás- és kultuszrendszere. Mindkettőben jelentős motívum a halottakra való emlékezés, az elmúlás és a halál, a különbség ennek megünneplésében azonban hatalmas. A halál, mint istenség számos ősi kultúrában fellelhető, és Halloween gyökerei többek között ebből is táplálkoznak. A hagyomány szerint a Közép-Európa nyugati részén élő kelták az aratás végeztével ünnepet tartottak, amikor megemlékeztek a halottakról is, akik ilyenkor visszatértek a túlvilágról befogadást keresve.

A kereszténység elterjedésével és Jézus Krisztus igazságával számunkra az élet lett a fontosabb, amely ajándék Istentől, ezért emlékezünk ekkor szeretteinkre és az Egyházra. Ebből kifolyólag nagyon fontos lenne, hogy a jelenlegi Halloween helyett, melynek egyértelműen pogány eredetmítosza van, tartsuk meg mindenszentek és halottak napja ünnepét, mert az Úr feltámadásával legyőzte a halált.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2017. november 01. 10:33
Károli Gáspár » A Máté írása szerint való Szent Evangéliom » 8. fejezet "21. Egy másik pedig az ő tanítványai közül monda néki: Uram, engedd meg nékem, hogy előbb elmenjek és eltemessem az én atyámat. 22. Jézus pedig monda néki: Kövess engem, és hagyd, hogy a halottak temessék el az ő halottaikat." Nekem nem tűnik úgy, hogy Jézus valaha is megünnepelt volna bármit, ami a temetővel kapcsolatos, sőt, szerintem még be se ment temetőbe, ha nem volt neki éppen muszáj, és ha bement temetőbe, akkor is nagyon vigyázott arra, hogy nehogy egy hullával érintkezésbe kerüljön, vagy egy olyan tárggyal, ami halott emberhez ért hozzá. De az, hogy Jézus tanítványai nem mászkáltak temető(k)be, az biztos.
Szívemből magyar
2017. október 31. 23:59
Minden keresztény ünnepet már ünnepeltek a "pogányok", ezeket csak átvette a kereszténység.
1120
2017. október 31. 22:43
Hagyjuk már ezt a Halloween-ekézést, mert baromira unalmas már! Csak két dolgot mondok. 1. Amikor a kölkeim nagy műgonddal, önfeledt játékkal farigcsálják a tököt, akkor én nem fogok nekik baromságokról "papolni", az biztos. 2. Miért nem létezhet a két dolog egymás mellett? A Halloween megünneplésének egyértelműen az USA-ban van a legnagyobb kultusza. És ettől elvallástalanodik amerika? Egy frászt! Éppenséggel Európa vallástalanodik szélsebesen! Magyarországon a rendszeres templomlátogatók aránya maximum 8-10 %. Az USA-ban a legszekulárisabb államokban is ennek minimum a duplája! Délen meg úgy az ötszöröse. Akkor meg mi a búbánatról beszélünk?!
ottapont
2017. október 31. 21:57
Az okkultisták, sátánisták nagy ünnepe. Anton LaVey , a Sátáni Biblia szerzője megírta, hogy ez az egyik legfontosabb ünnepük, a másik a Május elseje.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!