Miért jelent Szél Bernadett NER-biztonsági kockázatot

2018. január 29. 17:27

Erre a manipulatív és mélységesen anti-demokratikus, elsősorban putyini érdekekeket szolgáló rezsimre ma bármilyen veszélyt a pártok közül csak az LMP jelent, gyakorlatilag puszta létével is.

2018. január 29. 17:27
Kardos Gábor
Reflektor

„Hogy miért pont az LMP lett a NER fő ellensége a Jobbik után? Ha nem érjük be a pártpolitikai-politológusi okoskodásokkal, hanem mélyebb okokra is kíváncsiak vagyunk, van itt bizony még más is. Akik akár minimálisan tisztában van a polgári demokrácia európai működésének alapelveivel és európai gyakorlatával (bár érdekes módon aligha vannak többen az LMP mindenkori potenciális szavazótáboránál) azok pontosan tudhatják, hogy kieséses alapon egyetlen olyan párt van a magyar országgyűlésben, mely programjában és konkrét állásfoglalásaiban az európai normák szerint is polgári demokratikus pártnak tekinthető – ez pedig az LMP. Az egyetlen normális, a civil társadalom érdekeit konzekvensen és inkább szakmai mint pártlogika szerint képviselő politikai formáció tehát a NER valódi polgári demokratikus alternatívája. Akkor vajon miért tűnhet úgy, hogy még sincs politikai alternatíva? A KGB destabilizációra és dezinformációra épülő metodikája hazai sikerét (és a polgári társadalom gyengeségét) jól mutatja, hogy ma még viszonylag polgárinak tekinthető körökben is szinte mindenhol gépiesen ismétlik a putyini-orbáni mantrát, hogy »nincs alternatíva«. Az ellenzék hiteltelen, ezért nem lehet más a politika, mint az orbáni, stb… (Jegyezzük meg közbevetőleg, hogy ebből normális európai demokratáknak nem azt a következtetést kéne levonniuk, hogy akkor ebben a helyzetben nincs mit tenni, hanem még sokkal inkább aktívan kéne fellépni, immár a demokrácia és a népszuverenitás megmentése érdekében. Mert a »nincs alternatíva« össznépi mantra egy országgyűlési választás esetében nem azt jelenti csupán, hogy az »ellenzék gyenge«, hanem a választás és a polgári demokrácia drámai ellehetetlenítésének biztos jele.) Persze nem maguktól találták ki a magyar polgárok ezt a mantrát, hanem sok éves profi aknamunka eredménye az, hogy egyfajta torz nemzeti konszenzus ebből a negatívumból, azaz a demokrácia lehetőségéről való lemondásból lett (ami a putyini rezsimek fő előfeltétele!), nem pedig valami pozitív közösségteremtő demokratikus konszenzus vált össznépi mantrává. Erre a manipulatív és mélységesen anti-demokratikus, elsősorban putyini érdekekeket szolgáló rezsimre ma bármilyen veszélyt a pártok közül csak az LMP jelent, gyakorlatilag puszta létével is. Ezért kezdték meg második hullámban az LMP és miniszterelnök jelöltje, Szél Bernadett ellehetetlenítését a NER-droidok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hóvirágcsempész
2018. január 30. 16:48
Jól beszélt . Fideszdroidok számára természetesen értelmezhetetlen , vagy pedig hazaárulással egyenértékű .
Róbert__
2018. január 30. 12:06
Kardos Gábortól a G-nap elôtt kizárólag Orbán- és Fideszdícsérô cikkeket olvastam, ráadásul elég sokat! A "G" ilyen jó hatással van a szemre? Ha ezt tudom, fiatalabb koromban tuti, hogy gyûjtôedénykét használok zsebkendô helyett :D
Kanóc
2018. január 30. 11:07
Kannás gá-gá-Gábor.
Anonymtalan
2018. január 30. 09:46
Bocsi! De ezt nem az LMP-és nőzakalató Frodó-utánzat személyes szennylapjára írva lehet megcáfolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!