Mit választott Európa? És miért választanak mást a magyarok?

2019. május 28. 09:28

Nálunk pont azok a zöld erők kerülnek süllyesztőbe (LMP, Jávor Benedek), amelyek Európában ma mindenhol a változást, a progressziót képviselik.

2019. május 28. 09:28
Kardos Gábor
Azonnali

„Ne vesszünk el a részletekben: a magyarországi EP-választást az Orbán-Gyurcsány oligarchanagykoalíció nyerte, mégpedig kiütéssel. Hogy kit győztek le? Nem a valódi parlamenti ellenzéket, mert olyan nem is indult és az eredmények szerint nincs is. A gyurcsorbánizmus agyafúrt kétpártrendszere leginkább a magyar társadalom, a magyar polgárok ellenében nyert és erre mint »legitimitásra«, mint »demokratikus felhatalmazásra« hivatkozva tudják még brutálisabban bebetonozni eddig is aggasztó túlhatalmukat.

Visszatért az a felállás, amiben Orbán és Gyurcsány úgy uralta le a magyar politikai piacot, ahogy az üdítők piacát a Coca Cola és a Pepsi. Látszólag versenytársak, valójában a rendszerük lényege, hogy ne lehessenek valódi versenytársaik az általuk leuralt piacon.

Az eredmény, ha lehet, még ennél is drámaibb az ország jelenére és jövőjére nézve, ha hozzátesszük, hogy nálunk pont azok a zöld erők kerülnek süllyesztőbe (LMP, Jávor Benedek), amelyek Európában ma mindenhol a változást, a progressziót képviselik, és ennek az EP-választásnak uniós szinten a fő nyertesei. A magyar jövő tehát a legkevésbé sem zöld, és nyoma sincs fenntartható alternatívának a migránshisztéria, az idióta indulatpolitizálás mellett.

Igazán büszkék lehetünk, hogy az európai sajtóban sok helyen szélsőjobb legnagyobb arányú győzelmeként írnak a Fidesz tarolásáról. Eddigi történelmi hagyományainkat meggyalázva, 1848 és 1956 után most Európa fő ellenségének számítunk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2019. május 29. 23:47
Leíró jelleggel írtam, amit, próbálj elvonatkoztatni a személyes preferenciáidtól. A Vadászat korszakos, ebben megegyezhetünk.
monalisi
2019. május 29. 12:47
Elájulok ezektől a ballib publicistáktól ! Részük van az ellenzék bukásában, mert segítették emberi mivoltukból kivetkőzni és hazug véleményekkel, hamis ígéretekkel tévesztették meg azokat, akiknek gyomra még megengedte a baloldaliakra szavazást. Csak nyugodtan folytassák a diktatúrázást a korrupciót , folytassák az "igazságkeresést", de közlöm az emberek nem hülyék, még a baloldalon sem.
orion
2019. május 29. 11:48
Leural... Az egyik legidegesítőbb affekt-szó.
annamanna
2019. május 29. 06:19
A DK azért nyerte túl magát, mert az emberek még mindig vevők az örökélet ingyensör ígéretére. A Momentum teljesítmény nélküli formáció; és ez még mindig inkább kell, mint azok a pártok, amiknek van mérhető, értékelhető múltja, teljesítménye. Az egy dolog, hogy van egy adott százaléknyi ellenzéki piac; de hogy a két ilyen semmirekellő párt tarolja le, az nagyon súlyos. "Hittél a könnyű szóknak fizetett pártfogóknak" - ez a magyar ember. Akármilyen szomorú is, ez van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!