Miért utálja ez a bűnbanda a fákat?

2019. május 06. 15:04

Nyomot akarnak hagyni, a maguk módján körbepisálják a territóriumuknak tekintett helyeket.

2019. május 06. 15:04
Konok Péter
Facebook

„Összegzem a »miért utálja ez a bűnbanda a fákat?« kérdésre felmerülő lehetséges válaszokat, mintegy tipologizálva a fanyűvés feltételezhető mögöttes indítékait. Mindenki válassza ki a neki tetszőt; lehet többet is, mint a nemzeti konzultációban. Először is: mert lopnak.

Ennek a favágás csupán mellékterméke. Ellopják a fát, összegyűjtik a rőzsét, kivágják a más erdőjét, és a felszabaduló területet is ellopják; oda szállodát, stadiont, trafikot, miegymást építenek, paszulyt vetnek vagy szürkemarhát legeltetnek ők, vagy a nekik fizető klienseik és gazdáik, közpénzből, EU-támogatásból, miegymásból. Még kocsinyi birkaszart is lopnak; hát pont fát ne lopnának?!

Másodszor: nyomot akarnak hagyni, a maguk módján körbepisálják a territóriumuknak tekintett helyeket. Ha Orbán, Tarlós, Rogán, és az egész bazsalyogó bagázs a hozzájuk méltó helyre kerültek volna az életben, akkor ilyen vicces, kicsit fárasztó figurák lennének, akik telerakják hülye kínai zenélős kertitörpével a virágágyást, sörösdobozokat húznak a babkarókra, angyalos-fírfangos címert biggyesztenek a postaládára, és a casco-matricából kivágott betűkből a »csao« feliratot ragasztják a Suzuki hátsó szélvédőjére. Kicsiben ártalmatlanok, bár esztétikai érzék tekintetében... hmmm..., hát nem az első sorból startolnak. Nagyban viszont: letarolt Margitsziget zenélő giccsmonstrummal, ártéri erdő helyén mobilgát, Normafa helyén biowellness-disznóhizlalda-felhőkarcoló, lebetonozott, gigagiccs-fasizmussal lekövezett és felszobrozott Kossuth-tér, sasramorgó Gábriel, sztepptáncoló Wass Albert-szobor, térkövek és betonsilók. »Nagyobb, mint Dubajba«, ahogy a jó Tarlós Pistván kijelölte a várostervezés decens vezérfonalát. A köztér az ő közterük, mi csak ne vigyünk rajta semmiféle életvitelszerűséget. Ja, és közben lopnak is. Biztos, ami biztos.

Harmadszor: mert valóban egyszerűen betegek. Nem a fák; ezek a figurák. Gonosz, eltorzult, frusztrált és cezaromán kleptomániások. Mert azért a pusztítás mellett persze lopnak erősen, lelkesen, folyamatosan. Láthatóan élvezik, hiszen muszáj nem lenne nekik.

Negyedszer: hogy megmutassák, ők ezt is megtehetik. Ez olyan szimbolikus dolog; kismacskákat is kínozhatnának, de annak nehéz ilyen grandiózus svungot adni, nagy buldózerek, sok sárgamellényes fűrészember, bőgő motorok, recsegő fák: ennek sokkal nagyobb lendülete van, mint ha a kamerákba vigyorogva ledarálnak egy kosárnyi kiscicát. És persze lopni is többet lehet így, benzint, fűrészt, tűzifát, sárga mellényt, földet, kastélyt, folyópartot; a cicáknál legfeljebb egy vacak kosarat. Ráadásul a cicagyilkolás eléggé rosszul mutat a Facebookon.

Ötödször: Mert utálják Budapestet. Ez is valószínű. Vidékről jöttek fel, kisebbrendűségi érzésük van (pedig nem ETTŐL kellene, hogy legyen), hát maradandóan akarnak ártani. Persze ezt a verziót gyengíti, hogy ugyanezt csinálják Pápán, Debrecenben és Szajkóhukkifalván is (hogy a diktatúra röhejes, de méregdrága diznilendjévé alázott Felcsútról most ne is beszéljünk… mit árul ez el a miniszterelnök »hazaszeretetéről«?). Mindenütt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aquila non captat muscas
2019. május 07. 18:05
A fák is élőlények. magoncok, csemeték sudár törzsű fiatalok és bizony öregek. Néha kivágják őket és ültetnek újakat. Az értelmes, józan gondolkodású ember pedig úgy kritizál, hogy a célba vett személyek mellett nem bánt még sok-sok más embert is újságírásnak nevezett véleményével. Sajnálom, hogy ilyen stílustalan nyelverőszakolók egyáltalán a sajtó közlő oldalára kerülhetnek. Mégha vicces lenne...
Aranyhal
2019. május 07. 14:58
Most tavaly óta nagyon ráfeküdtek erre a szellemifölény-témára. Ez ugye nekik vigasztaló, másrészt vitatkozni se lehet vele, mert aki cáfolja, az nyilván azért, mert olyan hülye, hogy nem is érti. Ez nagyon régi náluk. De ha soha semmi mást nem fognak ezentúl csinálni az agyukkal, mint azt bizonygatni, hogy mi milyen bunkók vagyunk hozzájuk képest, akkor nem hogy a fölény látszatát nem tudják majd fönntartani, még azok számára sem, akik hinni szeretnének benne, de látványosan csinálnak magukból hülyét. Kábé úgy, mint egy fiatal tehetség, aki, mielőtt megalkotná az életművét, már roncsra issza magát, és ciki lesz azoknak is, akik segítettek neki befutni. De "nem a mi tisztünk ebben megakadályozni őket", ugye.
tóth mária
2019. május 07. 09:01
Hülye, koszos aszfaltkoptató. Mosdatlan, igénytelen SENKI!
states
2019. május 07. 06:34
Tudjuk, hogy beleőrültetek, komcsik, az állandó választási vereségekbe. De hogy ennyire?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!