A Facebook és a netmultik csendben megcsinálják a világkormányt

2021. február 23. 09:40

A nyilvánosságot privatizáló netmultiknak már a puszta léte is megengedhetetlen polgári demokráciákban.

2021. február 23. 09:40
Kardos Gábor
Azonnali

„Az, hogy a Facebook Ausztráliában blokkolta a hírtartalmakat, megmutatja: a nyilvánosságot privatizáló netmultiknak már a puszta léte is megengedhetetlen polgári demokráciákban.

Csütörtök reggeltől a Facebook egész Ausztráliában blokkolt minden hírmegosztást, hogy megakadályozza egy olyan törvény hatályba lépését, amelynek az lenne a célja, hogy a Facebooknak és a Google-nak fizetnie kelljen profi sajtótartalmak megosztásáért. A Facebook a példátlan bosszúhadjárattal a profi hírmédián kívül blokkolta például az ausztrál meteorológiai szolgálat előrejelzéseit, számos civil szervezet oldalát, sőt, a pandémia elleni védekezést, illetve az oltási programot megvalósító egészségügyi szervek sem posztolhattak.

A hírmegosztási cenzúrakampány rendkívül nagy társadalmi felháborodást váltott ki és pártokon átívelő népfrontos jellegű támogatást adott a kormánynak a törvény bevezetéséhez, ami a nyílt zsarolás miatt immár becsületbeli üggyé is vált. Nem mellesleg: a Facebook csak a megbízhatóbb hírforrásokat blokkolta, ezzel még durvábban helyzetbe hozva az álhírterjesztő oldalakat, melyeket a cenzúrakampánya nem érintett. Konkrétan az lett a tét, hogy Ausztrália, illetve bármelyik ország választott testületei hozhatnak-e még szuverén módon törvényeket, ők határozzák-e meg a jogrendet vagy egy senki által meg nem választott globális magáncég menedzsmentje diktálhat-e nekik a jövőben szinte bármit, miután valósággal privatizálták és kisajátították a nyilvánosságot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mátyás01
2021. február 23. 12:30
Üdvözlünk a valóságban. A következő lépés, hogy nézd meg kik ezeknek a tech cégeknek a fő részvényesei. Na ugye, hogy létezik háttérhatalom?
Kofidisz Fapadopulosz visszatért
2021. február 23. 11:54
"A FACEBOOK ÉS A NETMULTIK CSENDBEN MEGCSINÁLJÁK A VILÁGKORMÁNYT" Ez egy mélyen antiszemita iromány.
luzitanxaver
2021. február 23. 10:58
Van, amiben a borozófusnak is igaza van, az ilyen mondatokkal pl. csak egyetérteni lehet: "a nyilvánosságot privatizáló netmultiknak már a puszta léte is megengedhetetlen polgári demokráciákban" és "Konkrétan az lett a tét, hogy Ausztrália, illetve bármelyik ország választott testületei hozhatnak-e még szuverén módon törvényeket, ők határozzák-e meg a jogrendet vagy egy senki által meg nem választott globális magáncég menedzsmentje diktálhat-e nekik a jövőben szinte bármit, miután valósággal privatizálták és kisajátították a nyilvánosságot." Persze azt azért mindig érdemes hozzátenni, hogy Derrida-tanítványként a dolgok ilyetén alakulásáért neki és szellemi köreinek igencsak komoly szerepe van. No meg azt, hogy sajnos az ausztrál kormány kapitulált. Legalábbis elég nehéz másként értelmezni azt a helyzetet, amiben a fész úgy nyilatkozik, hogy "Elégedetten vesszük tudomásul, hogy az ausztrál kormány hajlandó több olyan ponton módosítani a tervezetet, amelyek nekünk fontosak."
szürkeSzarvas
2021. február 23. 10:45
A világkormányban erdekelt deep state zsidóké-valójában-a közösségi média is.Az ő pénzükön lett hatalmi meghondolásból. A Zuckerbeg 1 Mészáros Lőrinc. Szerintem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!