Kedves Vadai Ágnes!

2021. október 13. 07:29

Komoly pozíció és nekem külön öröm, hogy nőként ilyen magasra jutottál.

2021. október 13. 07:29
null
Lukácsi Katalin
Facebook

„Mindenek előtt engedd meg, hogy gratuláljak a NATO Parlamenti Közgyűlés Tudományos és Technológiai Bizottság alelnöki tisztségéhez. Komoly pozíció és nekem külön öröm, hogy nőként ilyen magasra jutottál. Ez egy újabb lehetőség neked is, hogy újra gondolj néhány dolgot. Például azt, hogy mennyire érdemes szakpolitikusnak maradni, és mennyire kell pártpolitikusnak, a párt öklének lenni. Azt írod önmagadról, hogy fegyelmezett vagy. Ennek a pártfegyelemnek tudom be, hogy igaztalan dolgokkal, álságos felvetésekkel támadod Márki-Zay Pétert. Kampány van, és az elmúlt 20 évben a pártelitek a negatív, lejárató kampányban látták a győzelem kulcsát. Én abban hiszek, és azt érzem a levegőben, hogy ennek az elitnek az ellenzéki része kaphat most egy figyelmeztető jelzést a választóinktól, hogy ebből elég volt. Elég volt az önérdekérvényesítő politikából, amikor nem a kormányváltás, hanem a minél nagyobb pártfrakció volt a fontos. Elég volt a vereségekből Karcagtól Tiszafüreden át az ország sok pontjáig.

Elég volt abból, hogy – például Esztergomban – 11,2%-os választói támogatottsággal meg lehet akadályozni egy másik ellenzéki képviselő győzelmét, közvetlenül hozzájárulva így a Fidesz legutóbbi kétharmados győzelméhez. Elég volt a következmények nélküliségből is. Ezért követelték ki a bölcs választók az együttműködést és az előválasztást. Megértem ennek a politikai elitnek a félelmét, mert mindenki tart a változástól. De együttműködni és győzni csak akkor tudunk, ha a pártok szavazótábora mellett a pártokban csalódott rendszerkritikusokat is meggyőzzük, és biztosítjuk őket arról: vége annak a kényelmes, ellenzéki létre alapozó világnak, amikor valós politikai teljesítmény és választói akarat ellenében, pártucat pártküldött kénye-kedve szerint lehet osztogatni az alelnöki pozíciókat, a parlamenti helyeket, a frakcióvezető-helyettesi posztokat. A rendszerváltozást vágyó többségnek az is elég, ha látják: ez a változás elkezdődött. Fogadd el, hogy ennek a változásnak a lehetőségét legtöbben Márki-Zay Péterben látják. Nem csupán azért, mert ő volt az, akit a hatpárti tárgyalásaitokon semmibe vettetek, és nem hívtátok a tárgyalóasztalhoz annak ellenére, hogy ma már látható, sokszázezer ellenzékit képvisel. Nem is azért, mert ő nem pártot, hanem mozgalmat épít, amelynek minden pártból van tagja. Hanem azért is, mert ő eddig kétszer indult választáson és mindkétszer legyőzte a Fideszt - nem akárhol, Hódmezővásárhelyen, Lázár János fellegvárában.

A választók – legyenek dékások, bármilyen más párt szimpatizánsai vagy pártokban csalódott civilek – a 2010 óta tartó bénázások és vereségek után győztes típusra vágynak. Nem olyan győztesre, aki az ellenzéki tortán belül tudja a legnagyobbat szakítani, hanem olyanra, akinek a vezetésével a Fideszt lehet legyőzni. Én megértem, hogy a listás helyekért most a párttestületek tagjait meggyőzendően harsánykodni kell, de nyugalmat szeretnék kérni tőled. Hiszem, hogy neked is helyed van köztünk, akik a győzelemért küzdünk. De a győzelemhez rendszerváltoztatás kell. Olyan változás, amelytől fiatalnak és idősnek, bal- és jobboldalinak egyaránt alternatívát tudunk nyújtani. Amikor egyszerre tudunk az ATV, az RTL és a Partizán közösségével is szót érteni. Mi ezt a többséget szeretnénk megszólítani. Biztos vagyok abban, hogy a kampány lezárultával kitisztulnak a fejek, és hétfőtől mindent megtesztek majd azért, hogy ennek az új rendszernek a végső győzelméhez hozzájáruljatok, és elindíthatjuk Magyarországot: csak felfelé!”

Kép forrása: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2021. november 11. 22:34
Már a megszólításban is tévedsz! Vadai sosem volt kedves.
vtznmnksr
2021. október 14. 16:41
Kedves???
Péterpéter
2021. október 13. 22:36
Kati, ne finomkodjon tovább: akkor most végre döntse el, hogy hátulról vagy elölről nyalja ki
Robertoo
2021. október 13. 21:08
"Amikor egyszerre tudunk az ATV, az RTL és a Partizán közösségével is szót érteni." Álságos, hazug mondat(ok). És még ő beszél kirekesztésről. Hazug.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!