Ripacsok árulása!

2022. január 21. 08:34

Ha kell, egy főszerepért visszaviszik az országot a 2002-2010 közötti időszakba.

2022. január 21. 08:34
null
Kötter Tamás
Kötter Tamás
Facebook

„A hosszúra nyúlt Kádár-rendszer kulturális hálózata még egyet ráng, mielőtt remélem április 3-án Gyurcsánnyal és bábjaival együtt eltűnnek végleg. Elképesztő ezeknek a ripacsoknak az érzéketlensége a valóságra; boglyas fejükben csak és kizárólag a karrierépítés jár, hitet tenni a városházára már visszalopakodott velünk elő SZDSZ-nek és szocialista rémalakoknak.

Ha kell, egy főszerepért visszaviszik az országot a 2002-2010 közötti időszakba; támogatnak olyan politikai erőket, és üzleti köröket, akik a teljes nemzeti vagyont, közműcégestül, városházástul eladnák. Olyan politikusok szekerét tolják, akik ellenfeleiket, a velük egyet nem értőket lámpavasra húznák, börtönbe zárnák, földönfutóvá tennék, és mindeközben vastag összegeket gyűrnek a zsebükbe. Elképesztő képmutatás! Ők azok, róluk szól:

»Évek óta azon gondolkozom, ha még valaha a történetben az igazság szóhoz jut, mit fognak mondani arról az időről, ami ezerkilencszázötvenhatot követte, azokról az emberekről, akik zenét komponáltak és képeket állítottak ki, és színpadon játszottak, jóízűen ettek és ittak, ahelyett, hogy fogukat csikorgatták volna. (…)

Eleinte azt hittem, hogy a mai nevek csak azért maradnak fenn, hogy azokat még ezer év múlva is leköpjék. De túl jól ismerem a magyarokat. Azonnal elkezdtek mentségeket koholni, elkezdtek sugdolózni, hogy mennyire szenvednek, miközben vastag összegeket gyúrtak zsebükbe a libapecsenyén hízott vértanúk. Fogadok, hogy a történelembe, mint mártírokat jegyzik fel őket, e koszos és ripők söpredéket, dicsőítik egymást, és bevezetik egymást a történelembe, óvatosan Berzsenyi és Csokonai, Petőfi, Bartók, Csontváry, Arany és Kemény közé, ahelyett, hogy rémpéldaként mutogatnák őket a panoptikumban: íme, akiknek drágább volt a selyem nyakkendő, mint ezerkilencszázötvenhat.« Hamvas Béla”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Élő Éva
2022. január 21. 17:58
Tanuljanak törökül! Akkor talán nézné őket valaki. így csak a szinkron marad, meg a politikai gagyi.
Aupa Atleti
2022. január 21. 17:56
Orbán: 2008-ban: (orosz-grúz háború idején) "Itt (...) a jövőről van szó. Arról, hogy az a világ köszönt-e ránk, amiben az erőpolitika sikereket érhet el a világban, vagy pedig a nemzetközi közösség elég erős, bölcs és megfontolt lesz ahhoz, hogy világossá tegye: hiába érzi valaki újra megerősödve magát, mint például Oroszország, nem jelenti azt, hogy fönnálló konfliktusait olyan módon rendezheti el, amely elfogadhatatlan a 21. század emberi életet és méltóságot tiszteletben tartó világában. Orbán nagyon gyorsan és nagyon egyértelműen ítélte el az orosz agressziót. Azt mondta, az Amerikával együttműködő Európának igenis van felelőssége, és vannak eszközei, amelyeket ilyen történelmi pillanatban, józanul és okosan, használni kell. A Fidesz vezetője úgy vélte, hogy Magyarországnak nem egy külső szemlélő szerepét érdemes elfoglalnia, hanem egy közép-európai ország szerepét." A nagykövet undorral fogadta Orbán szavait A grúz konfliktusnál aztán az orosz nagykövet túlment minden kötelező udvariasságon. A TV2-nek Orbán infórádiós nyilatkozatáról azt mondta: Orbán valótlanságot állít, és egyrészt nyugodtan, másrészt enyhe undorral fogadja szavait, mert ami külpolitikai kérdéseket illeti, „hát ők az amerikai neokonzervatívok zsebéből prédikálnak Az orosz nagykövet szavait aztán nem is Orbán, hanem - akkori nevén - Deutsch-Für Tamás utasította vissza. Szerinte ez a mentalitás Kliment Vorosilovot, az 1945-ös budapesti teljhatalmú szovjet vezetőt idézi. Azt is mondta, Oroszország úgy jelzi azt, hogy vége a széthullás és az eljelentéktelenedés évtizedének vége, hogy a furkósbot-diplomácia, illetve Európa energiával való zsarolása mellett a tankokat, ártatlan civilek lemészárlását is igénybe veszi nagyhatalmi pozíciója visszaszerzésére. "Ma Grúzia, holnap talán Ukrajna, nem tudjuk, hogy hol lehet a vége" - mondta Deutsch-Für, hozzátéve, hogy az egyesült Európának, illetve a civilizált gondolkodású embereknek fel kell emelniük szavukat ez ellen. Deutsch-Für ezeket egy olyan tüntetésen mondta az orosz nagykövetség előtt, amit a Fidelitas szervezett.
Perczel Éva
2022. január 21. 11:38
Ez a Sátántangó-werkfilmje.
balbako_
2022. január 21. 09:56
Szakmai nullák most átváltanak a politikai celebségre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!