Miért szeretjük Budapestet? Összefoglalták egy percben

2016. december 16. 14:35

Felsorolni is nehéz, mennyi mindent zsúfoltak bele 60 másodpercbe romkocsmáktól táncházakon és rántott húson át a fürdőkig és menő ruhaboltokig.

2016. december 16. 14:35

 

Összesen 202 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2016. december 17. 10:15
Miért a népet kéne kicserélni azért, mert a főváros pályaudvara okádék? Nézd már meg, hogy néz ki a Keleti. Hiába festették ki az épületet, a burkolat olyan ragyás, hogy ha végighúzol egy bőröndöt, agyrázkódást kapsz. Nincs egy normális gyors étkezési lehetőség, gyrosos, meg kebabos az igen, de azt egye, akinek hét anyja van. Kádár érából visszamaradt pavilonok, aszott szendvicsekkel. Egy kis szar bolt van, ahol az eladó csaj totál életunt és a pokolba kíván. Normális városból érkezve kiáltó a különbség. Inkább a vezetést, amelyik nem akar a lényeges dolgokra áldozni.
thymian
2016. december 17. 09:36
Ha vonattal a keletibe érkezne az utazó, tuti, hogy elmenne a kedve a várostól a gyönyörű épület ellenére.
thymian
2016. december 17. 09:16
Én nem szeretem. Nem is szeretnék ott élni. Egyes részei szépek, de azt elég az életben néhányszor megnézni. Más részei meg okádni valók, épületek lepukkanva, még háborús, vagy '56-os belövésekkel.
Strassnoff Ignác
2016. december 16. 23:06
Az én véleményem nem annyira mérvadó, tekintettel, hogy eddig utáltam szinte az összes nagyvárost, ahol megfordultam. Bécset leszámítva. Szerintem Párizs is egy kibaszott nagy putri. Már ha eltávolodsz az Eiffel toronytól... Budapest. A város valóban jól néz ki. A Citadelláról. Főleg este. Aztán ha lejjebb mész kopik a varázs. A hidak szépek. A régiek. Mondjuk a lágymányosihoz inkább nem szólnék hozzá. Ízlések és pofonok ugye... Szerintem egy funkcionális förmedvény. Igazából az ront rajta a legtöbbet, ha összevetjük a többivel. A belváros egész patinás lenne, ha mondjuk az épületek homlokzatának zöme nem lenne fekete. Kár azokért a szép házakért.. Nem tudom manapság kezdtek-e vele valamit, de az egyik legdurvább példa a Ferenciek tere volt. Gyönyörű épületek, ujjnyi vastag mocsok alatt. Budapest jelentős része undorító gettó. Ráadásul nem kell kimenni a szélére, elég, ha a körútról elindulsz a Horváth Mihály tér felé, pár száz méter után máris kezdesz elbizonytalanodni, hogy akarsz-e arra menni. Főleg este. Akkor még nem tértél le jobbra-balra a főútról, mert ott vannak még az igazán érdekes dolgok. (Erdély utca és társai.) És ez még lényegében a belváros. De a nyóckeren kívül is hosszan lehet sorolni a környékeket, ahol tuti nem szeretnél lakni. Az egész város koszos. A közlekedés szar. A járművek koszosak, büdösek, pontatlanok, lerohadnak. A városban egymásba ér a fasza a csöveseknek. A parkolás egy káosz. A taxisok bűnözők. Ha külföldi vagy, mindenhol átbasznak. Nincs kivétel, ez már feltételes reflex nálunk. A közbiztonság szar. Na persze mihez képest... Párizzsal összevetve remek. Béccsel meg inkább ne hasonlítsuk össze! Budapest drága. A lakosainak nyilvánvalóan az, de a külföldiek jó részének is. Persze ne azokból induljunk ki, akik egy csótánytaposó, szar helyen kannás bort isznak a Kevert mellé! Az úgy olcsó. Ha szorult beléd némi igény, akkor már nem túl versenyképes Budapest. Azt meg ne is ragozzuk, hogy a külföldiek általános véleménye szerint a magyarok mogorvák, rosszindulatúak, abszolút nem segítőkészek és ha azok is lennének, az is mindegy, mert zömmel csak a saját nyelvükön beszélnek, amit elég kevés turista ismer. Na mindegy, a lényeg, hogy nekem nem tetszik. Külföldiekkel beszélve, meg azt látom, hogy a zöme bólogat: Ja. Szépek a hidak... Aztán pont... Persze akinek tetszik, az örüljön neki! Mindenkinek joga van a véleményéhez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!