Orbán a zéró tolerancia ellen?

2010. március 11. 16:45

Budai Bernadett sajtótájékoztatóján felidézte: a Fidesz elnöke a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének hétfői rendezvényén egy borász a zéró tolerancia visszavonására vonatkozó kérdésére azt válaszolta, terjesszenek ez ügyben beadványt az új parlament elé.

2010. március 11. 16:45
Az MSZP szóvivője szerint Orbán Viktor elszólásából arra lehet következtetni, hogy ha a Fideszen múlna, akkor újra lehetne találkozni alkoholt fogyasztott sofőrökkel az utakon. Úgy látszik, ha ez szavazatokat hozhat, akkor a Fidesz számára megéri - fogalmazott. A szóvivő szerint ide tartozik az is, hogy Orbán Viktor legálissá tenné a házi pálinkafőzést.

A VOSZ hétfői budapesti fórumán Bock József borász a kulturált borfogyasztás népszerűsítése érdekében azt kérdezte a Fidesz elnökétől: megengedné-e a gépjárművezetés előtti korlátozott mértékű alkoholfogyasztást, mint ahogy erre számos európai országban példa van. Orbán azt válaszolta: ha a Villány és környéki választók is azt akarják, akkor a parlamentnek hamarosan lesz európai szinten jegyzett borász tagja. Hozzátette: így a lehetőség nyitva van, hogy a borászok a javaslatot megfontolásra a leendő parlamenti többség elé terjeszthessék.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője szerint az MSZP napról napra egyre nevetségesebb, szánalmasabb és ostobább sajtótájékoztatókat tart. Úgy látja: kissé beteges Orbán Viktort azért támadni, mert egy gazdasági fórum egyik résztvevője kérdezett tőle valamint.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dexter
2010. március 12. 00:48
Ha Orbán akarja a kétharmadot, a füvezés legalizálását is muszáj lészen meglengetni.
Steppenwolf
2010. március 11. 18:18
Nem lesz hülye és a forgalomra veszélyes az ember egy pohár bortól. Aki meg igen, annak úgyis tökmindegy, szín józanul, vagy úgy vezet. Detti viszont józanul is egyre hülyébb.
gentry
2010. március 11. 18:03
Ha Orbán Viktor a zéró tolerancia ellen van, akkor (és most olyat írok, amit nagyon, nagyon, nagyon ritkán): egyetértek vele.
Karcolt
2010. március 11. 18:00
A vezetés közbeni borfogyasztást Tiffán Zsolt tolja, nem értek vele egyet, zéró tolerancia mellett is van elég barom az utakon. Ha szabálykövető sofőrökkel lesz tele Magyarország, akkor el lehet gondolkozni ezen a problémán. A házi pálinkafőzés legalizálásának reklámját pedig nyugodtan megköszönheti a Fidesz Bernikének, talán az egyetlen eddig ismert konkrét programpontja a Fidesznek, de ezt legalább vszeg nagy társadalmi egyetértés övezi. ;-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!