Sátoraljaújhely: csak a rendszeretőknek jár a segély

2011. január 07. 13:43

Nem kapnak sem munkát, sem segélyt azok, akik nem tartják rendben lakókörnyezetüket Sátoraljaújhelyen egy önkormányzati rendelet értelmében.

2011. január 07. 13:43
Egy rendelet értelmében csak azok kapnak munkát és segélyt Sátoraljaújhelyen az önkormányzattól, akik rendben tartják lakásukat, udvarukat, lakókörnyezetüket. „Nem várható megfelelő minőségű munka azoktól az emberektől, akik maguk körül sem tudnak elvárható rendet tartani, bár lenne rá idejük” - fogalmazott Szamosvölgyi Péter, a város polgármestere. A rendelet betartását a város közterület-felügyelői, valamint az önkormányzat szociális osztályának munkatársai ellenőrzik.
 
Továbbra is érvényben marad a sátoraljaújhelyi lakcímbejegyzésre vonatkozó szabályozás is, amelynek újragondolását kérte korábban a közigazgatási hivatal. Ennek értelmében csak akkor jelentkezhet be valaki egy lakóingatlanba, ha ott egy főre legalább 10 négyzetméter esik. A túlzsúfoltság melegágya lehet a fertőzések, járványok kialakulásának, elterjedésének és a gyerekek fejlődése szempontjából sem egészséges, ha generációk élnek együtt egyetlen légtérben - fogalmazott a polgármester.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2011. január 08. 21:35
Sátoraljaujhelyen többet tesznek a cigányság felzárkóztatásáért, mint az egész Kolompár, Mohácsi, Borovszki, Horváth Alajos és társai által irányitott, sok pénzt eltapsoló, magát cigányértelmiségnek tekintő, a cigányok felzárkóztatását csakk hirdető, de abból nagyszerüen megélő banda!
HSL
2011. január 07. 20:17
Bravó, ilyesmire kéne koncentrálni, ez az igazi rendrakás, erre valóban szavaztak a Zemberek.
Dr. Kotász
2011. január 07. 17:30
Passzív euthanázia,Európa, hilfe
1120
2011. január 07. 17:25
Ez lenne a természetes! Az a szomorú, hogy ez hír egyáltalán... :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!