Városok válnának le Pest megyéről

2011. május 11. 08:34

Az európai uniós források elosztási rendszere miatt több település is elhagyhatja Pest megyét - írja a szerdai Világgazdaság.

2011. május 11. 08:34

Pest megye több városát is elveszítheti a következő években, ha nem rendezik az eltérő fejlettségű térségek egymás mellett élésének anyagi problémáit. Az EU-s források elosztásánál a Budapest és Pest megye alkotta Közép-Magyarország régió egy egységnek számít, az oda jutó pénzeknek viszont alig ötödét kapják meg a nem fővárosiak.

Nagykőrősön jövő áprilisban tartanának népszavazást a Bács-Kiskun megyéhez csatlakozásról. A megye három legelmaradottabb kistérsége a nagykátai, a ceglédi és a szobi, mindhárom helyen bajok lehetnek, ha nem lépnek át máshova, vagy ha Budapestet nem veszik külön a megyétől - írja a Világgazdaság.

Ambrus András, a Pest Megyei Önkormányzat sajtófőnöke szerint szeretnék elérni, hogy Budapest és a megye ne egy régiót jelentsen, mert ez véleményük szerint megoldaná a legtöbb problémát.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2011. május 11. 13:52
Leginkább az agglomerációban nehéz a helyzet: az emberek Pestre járnak dolgozni, a haszon ott csapódik le, a gondokat meg helyileg kell megoldani, de nincs miből, mert nincsenek kellő számban helyi üzemek, melyek pénzelnék a települést. Valamit tenni kell.
szpal
2011. május 11. 13:41
"Nehezen érthetőnek találja azt is, hogy egy nagykőrösinek tüdőszűrésért el kell mennie Törökbálintig Kecskemét helyett."
szpal
2011. május 11. 13:39
Amúgy is túl nagy Pest vármegye, fel kellene osztani Pest, Pilis, Solt vármegyékre, és a többit pedig odacsapni Bács-Kiskun vármegyéhez.
abcd
2011. május 11. 11:22
A kérdést nem gondoltam komolyan.:) A jó megoldás az lenne, ha a minisztériumok, állami hivatalok központjai szépen kivándorolnának Bp-ről, azt követné a slepp is, meg a pénz is. Megszűnne ez a büdös, poshadt vízfej az ország nyakán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!