Jobbik: Minden közfoglalkoztatott végezhet idénymunkát

2012. augusztus 14. 13:43

Örömét fejezi ki az ellenzéki párt, hogy kérésük nyomán minden közfoglalkoztatottnak törvényes lehetősége van fizetés nélküli szabadságot kivenni és ezalatt idénymunkát végezni.

2012. augusztus 14. 13:43

A Jobbik örömét fejezi ki, hogy az ellenzéki párt kérdése nyomán a szakminisztérium egyértelműen jelezte a munkaügyi hivataloknak és az adóhivatalnak, hogy minden közfoglalkoztatottnak törvényes lehetősége van fizetés nélküli szabadságot kivenni és ezalatt idénymunkát végezni – mondta Bertha Szilvia keddi sajtótájékoztatóján, megjegyezve: pártjának ugyanis a múlt héten ezzel ellentétes információk jutottak a birtokába.

Az ellenzéki politikus ismertette: a múlt héten több gazda is megkereste őket, hogy a hivatalok nem engedik, hogy közfoglalkoztatottakkal kössenek előre szerződést a hamarosan kezdődő idénymunkákra – betakarításra, szüretre –, hanem olyan papírokat kérnek tőlük, amelyek a tervezett egyszerűsített foglalkoztatás keretein belül nem kiadhatóak.

Bertha Szilvia elmondta: a Jobbik megkereste az ügyben az illetékes Nemzetgazdasági Minisztériumot, amelynek bár nem volt tudomása ilyen esetekről, de ígéretet tett arra, hogy tájékoztatják a munkaügyi és adóhivatali kirendeltségeket arról: igenis törvényileg lehetséges a közfoglalkoztatottak számára az idénymunkák elvégzése az egyszerűsített foglalkoztatás szabályai szerint. Ehhez mindössze a határozott idejű munkaszerződést kell bemutatni, ami pedig nem zárja ki az egyszerűsített foglalkoztatást.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pimepime
2012. augusztus 14. 15:47
" a hivatalok nem engedik, hogy közfoglalkoztatottakkal kössenek előre szerződést a hamarosan kezdődő idénymunkákra" ------------ Azért, mert meg lehet élni 47 ezer forintból. Minek mástól elvenni a munkát?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!