Éleződik a feszültség a Jobbik és Magyar Péter között

2024. május 02. 11:49

A párt aktivistái sokat segítettek a Magyar-féle Tisza Pártnak, ám egy jó szót nem kaptak cserébe.

2024. május 02. 11:49

Nyitókép: Fotó: Magyar Nemzet/Havran Zoltán

Az elmúlt napokban bemutattuk: számtalan jobbikos és exjobbikos politikus segítette Magyar Pétert. A teljesség igénye nélkül: Sas Zoltán, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának jobbikos elnöke; Beleznay Zsuzsanna, Terézváros jobbikos alpolgármestere; vagy éppen kiskunhalasi Jobbik alelnöke, Harkai Péter és a párt helyi aktivistája, Kardos Ibolya. De a lista még hosszan folytatható, a párt ifjúsági tagozatától kezdve az olyan háttérintézményekig, mint az Iránytű Intézet.

Ezt is ajánljuk a témában

A Magyar Péter által szervezett eseményeken látványossá vált az egykori jobbikosok jelenléte, akik az aláírásgyűjtéstől a szervezőmunkáig sokféle feladatban segítenek a volt feleségét megzsaroló Magyar Péternek és pártjának. Mindez szemet szúrt a Jobbik korábbi elnökének, Sneider Tamásnak is, aki arról írt Facebook-oldalán, hogy tömegével látja megjelenni pártja egykori embereit Magyar rendezvényein.

Nagyon leegyszerűsítve a budapesti tüntetésen megjelenteknek fele-kétharmada anno Jobbik szimpatizáns volt, míg a vidéki rendezvényeken megjelenőknél ez négyötödre is felmegy, főleg az olyan helyeken, mint Békés megye, ahol szinte csak a mi 2018-as szavazóinkat szólította meg Magyar Péter – írta Sneider.

Éleződik a feszültség a Jobbik és Magyar Péter között

Lapunk értesülései szerint mindez azonban nem a vakvéletlen műve, illetve nemcsak annak köszönhető, hogy a korábbi jobbikosok szemében Magyar jóval elfogadhatóbb, mint a Gyurcsány által vezetett baloldal. Úgy tudjuk, a Jobbik vezetése ösztönözte a tagságot a Magyar Péterhez és pártjához való közeledésre, ám ez a számításuk nem jött be: a politikus és az általa vezetett Tisza Párt nem viszonozta a szívességeket és egy jó szavuk nem volt eddig a Jobbikról.

Ahogyan vészesen közeledik a begyűjtött ajánlások leadásának végső időpontja, egyre növekszik a feszültség a Jobbik vezetésén belül, hiszen Magyar támogatása elszívta az aktivistákat a saját kampányuktól. Ez meg is látszik ajánlásgyűjtések kapcsán:

információink szerint egyre komolyabb az esély arra, hogy a Jobbik egyáltalán nem indít EP-listát – amelyhez 20 ezer szignót kellene összegyűjteniük.

Ráadásul egy választó több listát, jelöltet vagy pártot is támogathat, ilyen körülmények között pedig igen kellemetlen lenne, ha nem gyűlne össze a megfelelő számú ajánlás.

Ugyanakkor lapunk úgy értesült, a párt vezetése a kezdeti bíztató tárgyalások ellenére úgy látja: nehéz lesz az együttműködés Magyarral és a Tisza Párttal.

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
The Loner
2024. május 03. 20:16 Szerkesztve
Ki az a puzsér ? Nézd meg megéri. https://www.youtube.com/watch?v=wXHZQV_GYic
lefty67
2024. május 02. 21:10
Milyen az a jobbikos szimpatizáns? Kicsit komcsi,kicsit náci,kicsit fideszes, kicsit dékás? Van ilyen állat?
crydog
2024. május 02. 18:51
Yobbikosok - hasznos hülyék.
ada17
2024. május 02. 18:24
Skywalker - - tudod miről lehet megismerni az ősNER-est, amilyen te is vagy, Loner? Arról, hogy nemcsak a közpénzt, de még a viccet is lopja. 🤣🤣🤣 Muhaha! ✌️✌️✌️💪🏻💪🏻💪🏻🇭🇺🇭🇺🇭🇺 Nem fáradunk, áradunk! ⚓️⚓️⚓️🇭🇺🇭🇺🇭🇺💪🏻💪🏻💪🏻✌️✌️✌️ Szerintem kurva jól csinálja, ilyen vagy!!! :))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!