A vidékfejlesztési államtitkárság Kecskemétre, az államtitkár szomszédjába költözik

2014. június 25. 17:53

Január elsejétől Kecskeméten működne a Miniszterelnökség vidékfejlesztési államtitkársága – jelentette be Kis Miklós Zsolt, aki egyébként a Kecskeméttől 27 kilométerre lévő Nyársapáti alpolgármestere.

2014. június 25. 17:53

A tervek szerint 2015. január 1-jétől kezdheti meg működését Kecskeméten a Miniszterelnökség vidékfejlesztési államtitkársága – jelentette be a szervezet új vezetője, Kis Miklós Zsolt, aki úgy fogalmazott: ez a döntés nemcsak jelzés értékű, hanem gyakorlati szempontból is hasznos a térség „nagyon komoly” agrárpotenciálját figyelembe véve.

Rámutatott: a vidék alapja a mezőgazdaság, az agrárium alapjai pedig a kis és közepes családi gazdaságok, ezért a vidékfejlesztési államtitkárság legfontosabb feladata a következő 7 évben rendelkezésre álló uniós források hatékonyabb, egyszerűbb, átláthatóbb, a vidéki mikro-, kis- és középvállalkozások számára kézzelfoghatóbb felhasználása lesz. Elsősorban azokat az ágazatokat fejleszti a kormány, amelyek a versenyképesség, a feldolgozás és a munkahelyteremtés irányába mutatnak. Ilyenek az állattenyésztés, zöldség-gyümölcstermesztés, valamint az ezekhez kapcsolódó élelmiszeripar – mondta az államtitkár.

Kis Miklós Zsolt egyébként Nyársapátiban alpolgármester: a falu 27 kilométerre fekszik Kecskeméttől – mutat rá az Index. A faluban Kis Miklós Zsolt apja a polgármester, akivel családi vállalkozás keretében együtt gazdálkodnak.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2014. június 25. 19:18
Lokálpatrióta. :)))
Valodi
2014. június 25. 19:08
Ángyán József neve alatt jelent meg a Fidesz beígért vidékprogramja, ami miatt 2010-ben magam is rájuk szavaztam... Részlet ebből, ami most is állítólag kormányprogram: "A magyar vidék, a mezőgazdaság és a környezet ügye ezért nemcsak a falun élő honfitársaink gondja. A vidék sikereinek és kudarcainak a társadalom minden tagja részese. A természeti erőforrások és értékek megőrzése, az azokkal való felelős, fenntartható gazdálkodás, a mezőgazdaság és a vidék fejlesztése, az épített és természetes környezet védelme, a természeti értékek megőrzése a XXI. században egyre inkább felértékelődő, egymással szorosan összefüggő, nemzetbiztonsági jelentőségű, stratégiai feladat. A jó minőségű, biztonságos élelmiszerellátás, a tájfenntartás, az ivóvízbázisok, a talajok, az élővilág sokfélesége, a jó környezeti állapot megőrzése, a vidéki élet, a helyi közösségek és a kultúra, valamint a helyi közszolgáltatások előfeltételeinek megteremtése egész Európában a legfontosabb kormányzati célok között szerepel." Ez volt az ígéret - a rögvalóság azonban ez: A Fidesz/MAGOSZ "vasökölje", Zászlós Tibor – a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara mezőgazdaságért felelős országos alelnöke. Budapesten született. Gyermekkorának jelentős részét Pilisen töltötte. Itt lett fogékony az állattenyésztés iránt. Mosonmagyaróváron szerzett agrármérnök diplomát, majd Gödöllőn külgazdasági szakmérnöki oklevelet. Karrierjét 1982-ben a Baracskai Rabgazdaságban kezdte, ahol a rendszerváltás előtt párttitkár volt, majd a rabgazdaság igazgatója lett. 1999-ben ezredesi rangban hagyta el a büntetésvégrehajtást. Első igazi szakmai megméretést igénylő munkahelye a rabgazdaság utódja, az Annamajori Célgazdaság, ahol főállattenyésztő, majd főagronómus, végül a kft.-vé átalakult cég ügyvezető igazgatója. 1993-tól a 9000 hektáros Mezőfalvai Zrt. igazgatóságának tagja, majd elnöke, 1999-től a részvénytársaság vezérigazgatója. 2001-ben a piszkos 12 között privatizőre, majd tulajdonrészét német befektetőnek eladva azóta is vezérigazgatója. Újsághír: "Hogy ilyen gazdaságokat működtetni mennyire éri meg, arról különböző számok keringenek - de nem rossz üzlet, ebben biztosak lehetünk. A mezőfalvai cég például az elmúlt években mintegy 2,5 milliárd forintos árbevétel mellett 300-500 millió forintos nyereséget produkált, ami még adózás után is tisztességes osztalékot fial. Mindennek fő háttere az a már említett ötvenéves földbérlet, amelyből eddig alig tíz év telt el." Szegények... akkor ők már nem is kapnak a Fidesz-jóból?
kulakman
2014. június 25. 19:06
Jaj jaj mi lesz ha ezután nem budapestiek viszik a minisztériumot , egyet viszont könnyebb lesz megtenni ezután ,nem kell budapestre utazni ha tüntetni akarunk traktorral (demszky úr kitiltása kicselezve).
gxcapril
2014. június 25. 18:26
Ez nagyon izzadsagszagu. Azt sugallni hogy a miniszterium azart koltozik Kecskemetre mert az az allamtitkar szomszedsagaban van? Magyarorszag nem egy hatalmas orszag. Az Index szerint az allamtitkar 27 km re a szomszedsagba lakik. Szekesfehervar 44 KM van Budapesttol. Az is szomszedsug. Mi ez a liberalbolsevik visitas akkor hogy a miniszteriumok " videkre" koltoznek. Nem videkre, cask a "szomszedba"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!