MSZP: Ellehetetlenítik a társasházak jövőképét

2015. január 28. 09:37

Az MSZP szerdai Fővárosi Közgyűlés előtt tartott sajtótájékoztatóján, Horváth Csaba, a szocialisták budapesti képviselője elmondta, hogy a főváros új építési szabályzata a hatástanulmányok nélkül ellehetetleníti a társasházak jövőképét azzal, hogy megakadályozza a tetőterek beépítését.

2015. január 28. 09:37

Az MSZP szerint a főváros által javasolt új építési szabályzat hatástanulmányok nélkül lehetetleníti el több ezer társasház jövőképét azzal, hogy megakadályozza a tetőterek beépítését. Erről Horváth Csaba, a szocialisták budapesti képviselője beszélt szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülése előtti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus nehezményezte, hogy a társasházakban tervezett liftfelújítási elvárások mellett nem lehet hallani új támogatásokról, például a panelfelújítási program folytatásáról. Horváth Csaba emellett fölöslegesnek nevezte, hogy Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlést beléptetné a Budapesti Önkormányzatok Szövetségébe, miután a közgyűlésben ma már az összes kerületi polgármester helyet kapott.

Szólt továbbá arról is, hogy egy „karakán főpolgármester” nem venne igénybe 60 milliárd forintos állami hitelgaranciát a 3-as metró járműveinek felújításához, hanem „megkövetelné azt, ami jár a városnak”. A főváros ugyanis naponta 15 milliárd forintot fizet be az államkasszába, amiért joggal lenne elvárható, hogy az állam harminc-negyvenévente segítse a metrószerelvények cseréjét vagy felújítását – fejtette ki.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!