Tévézni nagyon szeret a magyar

2015. január 17. 09:07

Tévézés és zenehallgatás: egy friss felmérés szerint a magyarok leginkább ezzel a két dologgal kapcsolódnak ki szabadidejükben. A mozgás és a kulturális programok nem túl népszerűek, a kávézás viszont eléggé az.

2015. január 17. 09:07

Többórás szabadidejükben a magyarok inkább tévéznek vagy zenét hallgatnak, mozgással és kulturális tevékenységgel az emberek kevesebb mint 30 százaléka töltődik fel, ha pedig csak tíz perc szabadidejük van, akkor a magyarok 67 százaléka kávézással kapcsolódik ki.

A Tárki által a Nespresso megbízásából tavaly év végén készített több mint ezer fős reprezentatív kutatás a lakosság pihenési szokásait vizsgálta az alapján, hogy tízperces vagy többórás szabadidő áll-e rendelkezésére.

A kutatás szerint a 10 perces szabadidőben népszerű kikapcsolódási mód még a beszélgetés és a sétálás is, a cigarettáért pedig a megkérdezettek 31 százaléka nyúl. Hosszabb szabadidejét a magyar lakosság 85 százaléka tévénézéssel, zenehallgatással, 75 százaléka baráti, vagy családi beszélgetésekkel tölti, ezt a könyv- vagy újságolvasás és az internetezés követi. A megkérdezettek 52 százaléka kertészkedéssel vagy barkácsolással, 39 százalékuk kávézással, teázással, 30 százalékuk mozgással, 24 százalékuk pedig kulturális programmal kapcsolódik ki.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. január 18. 13:36
Endre bácsi azt mondják, hogy neked már gyermekkorodban volt izraeli védelmi rendszer. Ahogy megcsinálták a körülmetélést Aczél kupola lett a kupak eltávolítása után!:D
választópolgár
2015. január 18. 12:07
ha a kereskedelmi kanálisok nem működnének a szellemi, mentális, vizuális környezetszennyező műsoraikkal, nem lenne ekkora nihil és deviancia. Ezek ugyanolyan hatásúak az országra mint a tesco. Kiviszik a milliárdokat cserébe bele...nak az emberek lelkébe. És ha ez nem tetszik akkor még szégyelljük is magunkat, mert "ennek még nálunk nincs meg a kutúrája", mint a nagyon fejlett kultúrával és megérett demokráciával rendelkező nyugaton, ahol már annyira megére, túlérett a demokrácia, hogy már rohad és önmagát pusztítja el.
Akitlosz
2015. január 17. 18:06
Biztos, hogy a mozgásnak külön szabadidős tevékenységnek kell lennie? Az egyéb célú tevékenységek - munkába járás, munka, bevásárlás stb. - végzése közbeni mozgás bőven elegendő.
Kanóc
2015. január 17. 13:53
Ilyen felmérésekért pénzt is adnak? Ezt bármelyik kisiskolás megmondta volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!