Vádat emeltek Kiss Szilárd ellen vesztegetés miatt

2015. április 28. 10:48

Vesztegetés miatt emeltek vádat Kiss Szilárd korábbi moszkvai agrárattasé és két társa ellen, amiért 2013-ban félmilliárd forintot csaltak ki az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezettől.

2015. április 28. 10:48

Vádat emeltek Kiss Szilárd korábbi moszkvai agrárattasé és két másik férfi ellen vesztegetés miatt, mert több mint félmilliárd forinttal megrövidítették 2013-ban az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezetet – írja a Magyar Nemzet.

Kiss cégének, a Winexport Kft.-nek a szövetkezet felé fennálló 700 milliós tartozását egy strómanon, Sz. Gyulán keresztül 100 millió forintért megvásárolta. Sz. Gyula persze nem hajtotta be az adósságot, a szövetkezet vezetőjének, G. Imrének pedig 40 millió forint kenőpénzt adtak. A rendőrség az ügyletben résztvevő Sz. Gyula telefonját hallgatta le akkor már egy ideje.

Kiss akkoriban moszkvai agrárattasé volt, utóbb aztán a keleti gazdasági kapcsolatokért felelős miniszteri biztossá is kinevezték.

Kiss Szilárd, valamint Sz. Gyula és G. Imre ellen vesztegetés miatt emeltek vádat a Kecskeméti Járásbíróságon. A terheltek január közepe óta előzetesben vannak.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. április 28. 15:55
Fazekas Mindenfaszságotmegtekintek segghülye miniszterünk, akinek ilyen haverjai vannak, még mindig a posztján.
pszichodoki
2015. április 28. 15:50
ORGOVÁNY KUTYA FA@SZA EHHEZ KÉPEST /forrás hír24.hu/ Az energiaitalok fogyasztásának korlátozására vonatkozó szabályozás kidolgozását tervezi a kormány - derül ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkárának egy képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából. A tárcához Oláh Lajos független képviselő fordult azzal a kérdéssel: a kormánynak van-e arra vonatkozó szándéka, hogy betiltsa az energiaitalok forgalmazását a magyarországi üzletekben a fiatalok számára. Oláh Lajos amerikai kutatásokra hivatkozott, amelyek szerint az ilyen üdítők bizonyítottan emelik a vérnyomást a 19–40 évesek körében. Később a litván példát is szóba hozza: a balti állam 2014-ben –a világon először – betiltotta az energiaitalok árusítását 18 éven aluliaknak. Rétvári Bence válaszában tudatta, hogy "Az egészséges Magyarország 2014-2020" egészségügyi ágazati stratégia népegészségügyi programterületével összhangban előkészítették a Táplálkozás-egészségügyi Szakpolitikai Programot, amelynek kiemelt cselekvési területe az egészséges választás elérhetővé tétele a fogyasztók számára. "A területet érintő tervezett intézkedések között szerepel az energiaitalok fogyasztásának korlátozására vonatkozó szabályozás kidolgozása, amelynek egyik lehetősége a kereskedelmi forgalomban lévő energiaitalok maximális térfogategységeinek meghatározása és annak ellenőrzése" - írta. Rétvári azt is elmondta, hogy az egészségügyért felelős államtitkárság megvizsgálja a litván példa hazai bevezetésének lehetőségét.
Laibach
2015. április 28. 11:06
Seka Aleksic-Balkan https://www.youtube.com/watch?v=fcPOcTNw7_U
kuwiq
2015. április 28. 11:02
Hamarosan kiderül, hogy Kiss Szilárd elvtárs ott se volt, belekeverték és csak közpenzt akart megmenteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!