Romagyilkosságok: helyben hagyta az elsőfokú ítéletet a bíróság

2015. május 08. 10:48

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta a romagyilkosságok miatt első fokon kiszabott három tényleges életfogytiglant és a negyedrendű vádlott 13 éves fegyházbüntetését. Az első három vádlott esetében van hely fellebbezésnek, így e vonatkozásban a tábla döntése nem jogerős, az eljárás a Kúrián folytatódhat tovább.

2015. május 08. 10:48

Helybenhagyta a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla pénteken a romagyilkosságok ügyében korábban első fokon kiszabott három tényleges életfogytiglant és a negyedrendű vádlott 13 éves fegyházbüntetését, ám néhány kisebb súlyú cselekménynél változtatott a minősítésen.

A másodfokon eljáró bírói tanács elnöke az ítélethirdetés során kimondta, hogy az első három vádlott esetében „van hely fellebbezésnek”, így e vonatkozásban a tábla döntése nem jogerős, az eljárás a Kúrián folytatódhat tovább.

A megállapított tényállás szerint Kiss Árpád és testvére, Kiss István, valamint Pető Zsolt 2008-2009-ben kilenc helyszínen hajtott végre fegyveres támadást romák otthonai ellen. Negyedik társuk, Csontos István a két utolsó támadásban vett részt sofőrként. A bűncselekmény-sorozat következtében hat ember, köztük egy gyermek meghalt, öten súlyosan megsérültek.     

Az ítélőtábla szóbeli indoklása szerint a védők eljárási szabálysértésekre vonatkozó kifogásai nagyrészt alaptalanok, ezért nem szükséges az elsőfokú döntés hatályon kívül helyezése és új eljárás elrendelése.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2015. május 08. 17:07
Politikusok, egyházi személyek kivégzését szorgalmazza az MSZP Roma Tagozata hunhir.hu
csuka
2015. május 08. 12:11
Én meg azt hittem cigányokat ölt a kibuclakó és a katonai titkosszolgálat embere. Itt meg valami románokról vagy rómaiakról szó. Ebben az ügyben nagy a sötétség ...
packó_
2015. május 08. 11:33
Én nem vagyok egy vérengző alkat, de ha ez a Csontos tudta, hogy mihez sofőrködik... Nem leszek boldog, ha kijön.
Fakutya Vigyora
2015. május 08. 11:20
Háttér?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!