Mészáros Lőrinc eladta az orosz cégét, amit korábban letagadott

2015. július 22. 13:49

Megvált az oroszországi Magyar Kft.-ben lévő 33 százalékos érdekeltségétől Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos – írja az Átlátszó. A csalással vádolt ex-agrárattaséval, Kiss Szilárddal közösen jegyzett céget korábban letagadta Mészáros, aki a vagyonnyilatkozatában sem tüntette fel tulajdonrészét.

2015. július 22. 13:49

Július 9-én jegyezte be az orosz hatóság, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és milliárdos vállalkozó eladta 33 százalékos tulajdonrészét abban az orosz cégben, melyet egy orosz nővel és Kiss Szilárd csalással vádolt, előzetesben ülő ex-agrárattaséval közösen jegyzett – írja az Átlátszó. A Magyar nevű Kft.-ről az Index számolt be először, nekik Mészáros először tagadta, hogy tulajdonos lenne a cégben, majd azt mondta: nem tudta, hogy Kiss Szilárd is tulajdonos, végül azt, hogy mivel a cég nem indult be, ezért  korábban eladta a tulajdonrészét. Ez azonban az orosz cégadatok szerint akkor és március végén sem volt igaz.

Külön érdekesség, hogy végül mégis összejött Kiss és Mészáros közös oroszországi a bacon-üzlete: az Index legutóbbi Kissről szóló cikkében írta meg, hogy az előzetesben ülő ex-attasé saját orosz cégén keresztül vásárolt Mészáros „Puskás” fantázianevű baconjéből, a termék pedig Kiss Paprika nevű moszkvai bolthálózatának termékei közt is feltűnt.

Az ügy nyomán feljelentést is tett Tényi István fideszes képviselő, a rendőrség azonban nem találta a céget. Hava Nikita, az Átlátszó bloggere már aznap megírta, hogy rossz helyen kutakodott a rendőrség, felsorolva azokat a szolgáltatókat, ahonnan le lehet kérni az oroszországi cég adatait.

Mészáros, illetve az orosz Ljugyisjeva Karina Alexandrovna tulajdonrészét maga cég vásárolta meg a friss adatok szerint, így az egyedüli tulajdonos most az előzetesben ülő Kiss Szilárd. Megváltozott a vezérigazgató személye is, egy bizonyos Galiullina Alsu Nezimovna lett a cég vezetője. Az adatokból az is kiderül, hogy a cég 2012-es alapítása óta nem végzett semmilyen tevékenységet.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya Lázár
2015. július 22. 22:03
Mészáros Lőrinc eladta az orosz cégét, amit korábban letagadott Mivel a Mértszaros csak egy STRÓMAN, miért ne felejthetné el azt hogy a gazdájának, orbánnak hol és hány cége van??????????
mákgubó
2015. július 22. 18:11
Ki mondta ennek a primitív fideszparasztnak, hogy van cége, amit el kell adni, ha nem is emlékezett rá?:)))))))))))))))))))))))))))))Még szerencse, hogy nem stróman a tahója!.........
küllő
2015. július 22. 16:08
A püffedt pávatáncos svájci számlája megint nőtt ???
Tintamin
2015. július 22. 14:36
OKÁDOK! Bazmeg okádok. Ez a fideszmaffia ocsmányabb, mint a szocik, de talán még Rákosit is veri.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!