MSZP: A keleti nyitás csak ürügy a Fidesz utazgatására

2015. július 07. 12:40

Az MSZP szerint óriási ráfizetés a kormány keleti nyitása, ami ráadásul pusztán csak ürügy, hogy „lenyúlják” az adófizetők pénzét, ezért közérdekű adatigénylés útján szerezné meg a témában kötött szakértői szerződéseket.

2015. július 07. 12:40

Az MSZP szerint óriási ráfizetés a kormány keleti nyitása, az ellenzéki párt ennek bebizonyítására közérdekű adatigénylés útján szerezné meg a témában kötött szakértői szerződéseket Szijjártó Péter külgazdasági és külügyi minisztertől.

 
A szocialisták lépését Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezető-helyettese ismertette kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján, hozzátéve, a tárcavezetőnek írásbeli kérdést is tett fel a keleti nyitás eredményei kapcsán.
 
Az MSZP szerint ugyanis a keleti nyitás csupán egy olyan ürügy, aminek alapján a „Fidesz emberei százmilliókat költhetnek utazgatásra, tanácsadásra, lenyúlhatják a magyar adófizetők pénzét” - fogalmazott a politikus, majd megjegyezte, erre bizonyíték a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. tavalyi beszámolója, ami szerint a közpénzből működő társaság mintegy 430 millió forintos forgalom mellett 2,4 milliárd forintos veszteséget termelt.
 
Tóth Bertalan szerint ez a cég közel 4 milliárd forintot helyezett el a Quaestornál, két üzleti partnere, Tarsoly Csaba és Kiss Szilárd pedig egyaránt előzetes letartóztatásban van.
 
A társaság beszámolójából kiderül továbbá, hogy több mint 700 millió forintot fordítottak szakértőkre és tanácsadókra, az MSZP pedig közérdekű adatigénylésével arra szeretne választ kapni, hogy kik és milyen dokumentumokért kaphattak pénzt a cégtől - fejtette ki a szocialista képviselő.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kizökkentidő
2015. július 07. 15:10
Már megint irigykednek.
Tintamin
2015. július 07. 15:03
"Szerencsére ezt az összeget az MNKH még időben, a csőd bejelentése előtti órákban kimentette Tarsoly Csaba brókercégéből." Csak ezért simán le lehetne ültetni Petikét..... Persze Polt nem hagyná.... Á, dehogyis van nálunk maffia...
liberálzöld.
2015. július 07. 14:48
Aljas rágalom. Biztosan. Habár ..... http://index.hu/belfold/2015/07/07/elkepeszto_aranyu_veszteseg_szijjarto_kereskedohazanal/ "A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH) tavaly 427 millió forintos forgalmat produkált, de közben csaknem 2,4 milliárd forintos veszteséget hozott össze.... A kereskedőház jelentős összeget költött utazásokra is, egy év alatt 86 millió ment erre a célra, de a 281 milliós hirdetési keret egymaga is több, mint a teljes forgalom fele.... A Quaestor-botrány idején például az derült ki, hogy a cég alapítása után a 9 milliárd forintos tőkéje a brókercéghez került. A 100 százalék állami tulajdonban működő cég azonban néhány év alatt felélte a pénz egy részét. Idén márciusban, a Quaestor bedőlésekor már csak 3,8 milliárd forint volt meg az indulótőkéből. Szerencsére ezt az összeget az MNKH még időben, a csőd bejelentése előtti órákban kimentette Tarsoly Csaba brókercégéből."
Alarik
2015. július 07. 14:45
Neked meg, Bercike, ez jó ürügy a pofázásra. Szerinted. De hajrá, cél a 4,99%.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!