Negyedórán keresztül beszélgetett egymással Simicska és Vona

2016. február 10. 14:01

Még 2015 novemberében a Magyar Nemzet egyik rendezvényén találkozott, és beszélgetett egymással negyed órán keresztül Simicska Lajos és Vona Gábor – írja a VS.hu. Vona elmondása alapján az üzletember a Fidesszel való szakítás okairól beszélt neki, azonban további találkozókról nem egyeztettek és nem vetődött fel későbbi együttműködés lehetősége sem.

2016. február 10. 14:01

A Magyar Nemzet Szalon nevű rendezvényen találkozott Simicska Lajos és Vona Gábor még 2015. november 27-én – írja a VS.hu. Az A38-on tartott rendezvényen az üzletember és a Jobbik vezetője közel negyedórán keresztül beszélgetett egymással. A Simicska érdekeltségébe tartozik napilapnak a novemberi volt a második ilyen zártkörű rendezvénye, és nagyjából 100-150 ember vett részt az eseményen, ahol az előadók előzetesen leegyeztetett témákról beszélgetnek. A november 27-i rendezvény témája a korrupció volt.

A napilap az eseményről november 30-án számolt be, amely alapján D. Horváth Gábor főszerkesztő moderálásával a jobbikos Volner János, az MSZP-s Harangozó Tamás és az LMP-s Hadházy Ákos beszélgetett a korrupcióról. A rendezvényre bár meghívták a kormánypártot is, a Fidesz azonban nem vett részt a beszélgetéseken. A tudósításban arról nem esett szó, hogy a vendégek között ott ült Simicska és Vona is. A VS. információi szerint a beszélgetést a korábban a Fidesz háttérembereként számon tartott Simicska kezdeményezte.

Nem cserélt elérhetőséget Vona és Simicska

A VS.hu-nak Vona Gábor azt írta a találkozóról: „A közönség soraiban Simicska Lajos is jelen volt, akit a a vitaest házigazdája kísért oda az asztalunkhoz a vacsoraszünetben és bemutatott bennünket egymásnak. Az asztalnál ülő vendégekkel – köztük Volner Jánossal – közösen röviden beszélgettünk a nagyvállalkozóval, amelynek során Simicska Lajos elmondta a saját olvasatát az Orbán Viktorral és a Fidesszel való szakítás okairól.”

„Nyugtalanító dolgokat hallhattunk a kormány és a Fidesz háttérbeli működéséről, de azt gondolom, nem lenne elegáns, ha ennél többet mondanék az ott elhangzottakról. A beszélgetés rövid volt, a szünet végeztével ugyanis folytatódott a három politikus vitája. Semmiben nem maradtunk, sem következő beszélgetésben, sem elérhetőségcserében, sem bármilyen együttműködés lehetősége nem vetődött fel.”

A lap megkereste Simicska Lajost is, ő azonban nem válaszolt a megkeresésére. Az üzletember 2015 februárban veszett össze a miniszterelnökkel, ami után több újságcikk is a Simicska Jobbikhoz való közeledéséről találgatott. A közeledésről szóló információkat Orbán Viktor, Lázár János és a Fidesz is igyekezett erősíteni, a Jobbik azonban mindig cáfolta azt.

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2016. február 11. 05:25
Szánalmas ahogy a zsideszbolsik megpróbálják Orbán katona, szoba és tolvajtársát rákenni a Jobbikra. 2010-2014-es időszakban a zsideszbolsik (a parlamentben és fórumokon) akár az életükkel is hajlandók voltak megvédeni az Orbán-Simicska nemzet fosztogatást és Simixcska becsületét. Most ugyan ezek a zsideszbolsik próbálják a Jobbikra kenni a saját mocskukat. Simicska a Fidesz mocska. Nem a Jobbik hanem a Fidesz segédkezett neki a nemzet fosztogatásában. Orbán és Simicska összeveztek. Ez gyakran megfordúl a tolvajok közt.
Morgen
2016. február 10. 18:45
„Nyugtalanító dolgokat hallhattunk a kormány és a Fidesz háttérbeli működéséről, de azt gondolom, nem lenne elegáns, ha ennél többet mondanék az ott elhangzottakról. " Egy icipici kavicska a vízben, ugye? Rohadtul korrekt ám!
Mindjárt
2016. február 10. 16:39
Beteges és szánalmas ez a zsideszbolsi Simicskázás. Nem is olyan régen, 2014 végéig akár az vérükkel is megvédték volna Simicska becsületét a zsideszbolsik a parlamentben és ahol csak bárki bármit is mondott az Orbán-Simicska mutyikról, a nemzet tudatos és rendszeres fosztogatásáról. Orbán és Simicska összekapott, ahogy az elég gyakran megtörténik a bűnözők közt. Ha egy droddírel átveri a másikat akkor kitör a balha ahogy amikor egy politikus átveri a korrupciós cinkostársát. Megtörténik. Orbán bebiztosította magát és most már nem egy hanem több nemzet-fosztogató cimborát talált magának. Most Simicska a mocsok, Simicska az átkozott gazember. Most Mészáros, Habony, Vajna és hasonlók a tolvaj-cimborák és most azoknak a becsületéért ontja vérét egy jó zsideszbolsi. A zsideszbolsi a föld legbirkább teremtménye.
pemete jakab
2016. február 10. 16:37
"Negyedórán keresztül beszélgetett egymással Simicska és Vona" Orbán esetében ilyen nem fordulhat elő: Ő csak azzal áll szóba, aki bólogat neki. Számara ez a beszélgetés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!