Több új képviselőjelöltje is lesz a kormánypártoknak 2018-ban

2017. június 15. 09:19

Több helyen is változott és még változni is fog a fideszes választókerületi elnökök személye, így az is, hogy ki fog indulni 2018-ban a kormánypártok színeiben a választáson. Többek között Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os körzetének élén sem a büntetőeljárás alá vont Mengyi „Voldemort” Roland áll már.

2017. június 15. 09:19

Már nem Mengyi Roland a Fidesz elnöke Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os választókerületében, utódjáról a párt jövő keddi elnökségi ülésén döntenek – írja a Magyar Idők. Sebestyén Lászlót Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2-es választókerületének Fidesz-elnöki tisztségében Kriza Ákos, Miskolc polgármestere váltotta. 

Mengyi Roland és hat társa ellen a Központi Nyomozó Főügyészség a közelmúltban emelt vádat bűnsegédként különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás kísérlete és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt. Mengyi helyett két lehetséges jelölt merült fel: az egyikük Demeter Ervin, aki négy cikluson keresztül parlamenti képviselő, 2000 és 2002 között pedig az első Orbán-kormány polgári nemzetbiztonsági szolgálatokért felelős tárca nélküli minisztere volt. A másik jelölt Koncz Ferenc, aki 1998 és 2006, valamint 2010 és 2014 között volt az Országgyűlés tagja volt, 2010 óta pedig Szerencs polgármestere.

Változás lehet Szegeden is az egyik választókerületben, bár az ügyben még nem született döntés. A Csongrád 1-es körzetben Bohács Zsolt helyett lehet új képviselőjelöltje a Fidesz-KDNP-nek 2018-ban. A budapesti 6-os választókerületben Kocsis Máté lesz a Fidesz–KDNP országgyűlésiképviselő-jelöltje, aki Vas Imre helyett indulhat a Józsefváros–Ferencváros összevont körzetben a 2018-as választáson. A budapesti 8-as választókerületben Papcsák Ferenc zuglói választókerületi elnök helyett a XI. kerület korábbi alpolgármestere, Jelen Tamás lesz a kormánypárt jelöltje.

A Fidesz alelnöke, Gulyás Gergely most indul először egyéni jelöltként a budapesti 3-as választókerületben, a XII. kerületben, így Gulyás Fónagy Jánost váltja a poszton, ugyanakkor a választókerület elnöke Pokorni Zoltán polgármester marad. Angyalföldön a Fidesz–KDNP Harrach Tamást, Harrach Péter KDNP-s frakcióvezető fiát, kerületi önkormányzati képviselőt indítja 2018 tavaszán.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2017. június 15. 11:08
Kellemetlen, de ez a harc lesz a végső. Az ellenerők, akiknek a kormányzásához az ország nemzeti vagyonának elkótyavetyélése és az államadósság fölfuttatása fűződik, ha most NEM tudnak visszatérni, h. pl. "fizessenek a gazdagok", egyszerűen ki fognak futni az időből. Nagy külső-belső erők fognak hadba lépni azért, h. ez ne következzék be. Nyilván az fog dönteni, h. mennyien látják úgy, h. az élet kilátásaik inkább javulnak, mint romlanak. Nincs az önérdeknél erősebb mozgósító erő. A Momentum semmiképp sem új erő, ők az új SZDSZ, egy nagy sikerrel a hátuk mögött, amit a Fidesz passzivitása miatt nyerhettek meg, mert azt, h. mit hozott volna a csökkentett anyagi követelményekkel járó OLIMPIA, már sohasem tudjuk meg. Egyszerűen NEM volt ellen-kampány velük szemben. 2002-ben a Fidesz vezérkara úgy hitte, elég az eredményes kormányzás a nyereséghez. Döntő hiba volt, h. a választókörök nagy részében NEM volt Fideszes delegált, aki ügyelt volna a pecsételési és szavazatszámolási trükkökre. NEM volt véletlen a szavazatok gyors megsemmisítése. Remélhetőleg 2018-at nagyon-nagyon komolyan veszik. Az ellenerőktől az előzmények ismeretében SEMMI MÁS NEM várható, mint megismételt gazdasági Armageddon. Egy darabig ismét lenne miből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!