Bedurrant az allergiaszezon

2022. május 03. 15:47

Az enyhe tél és a szárazabb tavaszi időjárás miatt nagyobb lehet a levegő pollenkoncentrációja.

2022. május 03. 15:47
null

Az idei szezonban az átlagosnál súlyosabb tüneteket is okozhatnak a pollenek az arra allergiásoknál, sok embernek komolyan romlott az életminősége az erős allergiaszezon miatt – hívta fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem (SE) Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika adjunktusa az asztma világnapján.

így súlyosabb tüneteket tapasztalhatnak az allergiások. A klinikán erőteljesen növekedett a betegforgalom, a korán és erősen érkező allergiaszezon miatt” – idézte Kraxner Helga szakértőt az MTI.

Életmódbeli változásokkal is javítható az allergiások élete

A hatékony terápia kialakítása és a gyógyszerek beállítása mellett életmódbeli változásokkal is javítható az allergiások élete. A gyakori hajmosás, ruha- és ágyneműcsere, pollenszűrős szúnyoghálón keresztüli szellőztetés segíthet a tünetek enyhítésében – fűzte hozzá.

„Érdemes emellett sós orrmosó folyadékot is használni, amely eltávolítja az irritáló anyagokat és a pollent” – javasolta Kraxner Helga.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Muki46
2022. május 03. 23:13
Jó alkalom a rettegőknek karantén, védőmaszk és védőoltások bevezetésére, melyek ugyan semmitől nem védenek, de nagyszerű bevételt jelentenek az előállítóknak, kevés munkával.
Andilla
2022. május 03. 22:20
Azt mindig elfelejtik hozzátenni, hogy a kiváltó okok elsősorban NEM a növényekben találhatók (hiszen évezredek óta él együtt virágporral az ember...), hanem abban, hogy a sok vegyszer, a szennyezett levegő, a vacak táplálék, az adalékanyagok, a cukor, stb, és bizonyos fajta stresszes helyzetek tönkreteszik az immunrendszert. Nekem kétszer volt életemben iszonyatos allergiám, amikor valakivel sehogy sem tudtam kijönni. AZONNAL megszűnt, amikor elköltöztem.
Házam Hazája
2022. május 03. 19:08
Az ukrán vagy az orosz edzettebb a pollen ellen? Hamarosan kiderül.
Akitlosz
2022. május 03. 16:25
"Bedurrant az allergiaszezon" Azt hogyan csinálta? Van ennek a címnek bármi értelme?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!