Kihelyezett kormányülés Sopronban: „Megvédjük a családokat, a nyugdíjasokat, a munkahelyeket és a rezsicsökkentést, elvonjuk az extraprofitot”

2022. június 04. 14:53

Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtófőnök közleménye szerint a kormány elkötelezett, hogy a rezsicsökkentés fenntartása mellett is tartsa 2022-re a 4,9, 2023-ra pedig a 3,5 százalékos hiánycélt.

2022. június 04. 14:53
null

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével háromnapos kihelyezett ülést tartott a kormány Sopronban, ahol elfogadták az extraprofit adó kivetéséről szóló rendelkezéseket és a 2023-as költségvetés tervezetét is – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

A kormányülés legfontosabb témája az elhúzódó orosz-ukrán háború volt. A háború következményeként egy új világgazdasági válság fenyeget. A háborús helyzetben Orbán Viktor vezetésével a miniszterek áttekintették az előttük álló legfontosabb és legsürgősebb feladatokat. „A cél az, hogy megvédjük a családokat, a nyugdíjasokat, megvédjük a munkahelyeket és a rezsicsökkentést, valamint az extraprofit-különadóval kötelezni fogjuk az elmúlt időszakban nagy hasznot felhalmozó nagyvállalatokat, hogy extraprofitjuk nagy részét a rezsivédelmi és a honvédelmi alapba fizessék be, hozzájárulva az ország védelméhez” – ismertette a kormányzati álláspontot Havasi Bertalan.

Közleménye szerint a kormány elfogadta az extraprofit adó kivetéséről szóló rendelkezéseket és a 2023-as költségvetés tervezetét is. Magyarország kormánya elkötelezett, hogy a rezsicsökkentés fenntartása mellett is tartsa 2022-re a 4,9 százalékos, 2023-ra pedig a 3,5 százalékos hiánycélt – írta.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2022. június 04. 19:05
Egyik nap kinyitom a 24. hu kezdő oldalát, és azon a következő hírek: Rogán a feltaláló kapott 400 milliót, Orbán apja 1,8 milliárdos haszon, Garancsi kaszinója 19 milliárdot hozott, Kasza Tibinek 780 milliós osztalék, rekordprofit Lázár kastélyos cégénél, Szíjjártóné 285 milliós osztalékot vett ki, Várkonyi Andrea 300 milliós osztalékot... Szóval ők a NER kegyeltjei, ők akik élősködnek rajtunk, és csak egy nap, egy internetes oldalon ennyi gigantikus osztalékról, nyereségről szóló hír szól róluk, és ki tudja kik és mennyiket kaphattak... Hát normális ország ez, ahol miniszterek, államtitkárok, közbeszerzési mutyik hősei viszik ezt a rengeteg pénzt munka, tudás nélkül, egyedüli tőkéjük az, hogy Orbán baráti körébe tartoznak? Ha ezt összeadjuk több mint 20 milliárd forint, csak ennek a pár alaknak...Mert megérdemlik? És mit érdemel az ország, amely ezt mindezt szó nélkül tűri?...
Akitlosz
2022. június 04. 17:06
Van aki hasznot halmoz, s van aki hiányt.
olajfa1
2022. június 04. 16:40
A háborúban a cégek és a bankok mindig extraprofithoz jutottak!... Ha ezt "megadóztatják" azzal a "zsír nem lesz vékonyabb a bankárok kenyerén"... és a gazdaság akkor nem zuhan recesszióba, mint az első világháború után!!!... a nagy gazdasági világválság idején!...
certus
2022. június 04. 16:33
"és behajtjuk az élelmiszer a közszolgálati árakon, kamatadókon, magángazdaságokon...etc" Te sem tudsz rendesen magyarul. N'est-ce pas?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!