Ennek az egésznek a levét az a szegény lány fogja meginni

2022. november 27. 08:03

„Pankotai Lilivel kapcsolatban magára a jelenségre hívtam fel a figyelmet.” Interjú.

2022. november 27. 08:03
null
Spányi Antal

„Pankotai Lili már nem az egyházi iskola tanulója. Helyénvaló, hogy így alakult?

Nem az én kompetenciám, hogy erről véleményt alkossak. Magára a jelenségre hívtam fel a figyelmet. Két évig voltam katona Nagyatádon, sajátos körülmények között. Érettségije csak a kispapoknak volt. Amikor megláttak minket, vaskos káromkodásba kezdtek, de még ott se beszéltek ennyire csúnyán. A kritikát el lehet mondani normálisan, kulturáltan is. Az iskolának felelőssége, hogy a diákokat megtanítsa helyes módon kifejezni a gondolataikat.

Jelen esetben egy katolikus iskola volt az, amelyik nem végezte jól a dolgát.

Amennyire tudom, ez egy nagy létszámú iskola, sokan járnak oda. Csak egyetlen ilyen eset fordult elő. Tehát az iskola jól végzi a dolgát. Attól tartok, hogy ennek az egésznek a levét az a szegény lány fogja meginni. A bűn mindig önmaga ellen tör. A bűn soha nem visz előre, el kell kerülünk. Nem csak azért, mert a jó Isten számonkéri rajtunk, hanem azért, mert a bűnnel önmagunk ellen dolgozunk, a magunk kárára vagyunk.

A tavaszi parlamenti választás előtt nyíltan támogatta a Bicskén induló fideszes jelöltet, mondván, hogy „nemcsak az egyháznak, hanem az egész társadalomnak és Európának is szüksége van olyan hitvalló, keresztény politikusokra, mint Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos”. Önként ajánlkozott, vagy felkérésre állt mellé a kampányban?

Megkeresett és megkért, én pedig szívesen megtettem, mert ő úgy próbálja segíteni az emberek életét, hogy az összhangban van a katolikus egyház társadalmi tanításával, és azt a családpolitikát próbálja megvalósítani, amit Ferenc pápa is megdicsért a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus végén. Tehát ezt láttam benne, nem volt szó sem politikáról, sem politikai irányzatról vagy pártról.

Márpedig ez keményen pártpolitika.

Én erkölcsi kérdést látok abban, hogy a választókat hozzásegítsem a döntéshez egy ilyen jelentős ügyben. Itt egy ember, aki a családjával együtt minden vasárnap ott van a szentmisén, elismerésre méltó, amit a közösségért tesz. Egyébként nem mindenkit ajánlottam.”

Nyitókép: MTI

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ricsibmf
2022. november 27. 23:32
Megint nem a lényeget emelték ki, ami ez: "A bűn mindig önmaga ellen tör. A bűn soha nem visz előre, el kell kerülünk. Nem csak azért, mert a jó Isten számonkéri rajtunk, hanem azért, mert a bűnnel önmagunk ellen dolgozunk, a magunk kárára vagyunk."
TöviglökiBácsi
2022. november 27. 18:39
Lilike... Az egész Lilike egy......: Gyenge kezdés után, erős visszaesés... Kösznje meg a szüleinek, hogy elsősorban nem embert, hanem egy erkölcsi nullát neveltek belőle...
Bika57
2022. november 27. 16:47
Az a szegény leány szivesen megissza.
Balango
2022. november 27. 13:40
A Püspök úrnak lehetne annyi esze, hogy a Népszavának nem ad interjút.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!