Reagált a polgármester a soproni neonáci találkozó hírére

2023. szeptember 27. 07:50

A náci találkozót elvileg októberre szervezik.

2023. szeptember 27. 07:50
null

Ahogy megírtuk, a Der Standard szerint 

osztrák, ukránpárti, neonáci csoportok szerveznek találkozót Sopronba.

A hír szerint az osztrák neonácik bővítik nemzetközi kapcsolataikat, és ennek keretében rendezik meg október 6. és 8. között a Gerd Honsik – Európai Kongresszust, amire több szélsőjobboldali szervezet is jelezte részvételi szándékát. A náci találkozót elvileg októberre szervezik.

A keddi közleményben a polgármester, Farkas Ciprián azt írta: 

„Városunk az osztrák sajtóból értesült arról, miszerint Sopronban szerveznék meg német és osztrák neonáci csoportosulások az 1. Gerd Honsik Európa Kongresszust”. 

Közleményében azt állítja, a rendőrséghez és az önkormányzathoz sem érkezett engedélykérés vagy bejelentés az esemény megrendezéséről, és a tervezett helyszínről sem tudnak a helyi hatóságok.

Hozzátette: „Sopron polgármestereként a lehető leghatározottabb módon 

elutasítok minden olyan politikai megmozdulást, legyen az szélsőbaloldali vagy szélsőjobboldali, amely félelmet kelt a soproniak körében. 

Ahogyan Magyarországon, úgy Sopronban is zéró tolerancia van az antiszemitizmus minden formájával szemben”.

– közölte Farkas Ciprián.

A kongresszus névadóját, Gerd Honsikot egyébként Ausztria egyik legismertebb holokauszttagadójaként tartják számon, írja a Kisalföld. A szélsőséges nézeteket valló író 2016-ban Sopronba költözött, a Lehár Ferenc utcában vett házat, majd 2018-ban, 77 éves korában ott is halt meg, emlékeztetnek.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: A Soproni Múzeumnegyed épületegyüttese az ünnepélyes átadás napján, 2023. június 13-án. MTI/Filep István

 

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2023. október 02. 23:08
A nácik és kommunista megfelelőik odahaza balhézzanak, ne nálunk!
Csendesgyöngy
2023. szeptember 27. 19:14
Az neonácik miért nem Ausztriában "ünnepelik" meg a népírtó "felsőbbrendűségüket"? Az neokommunisták miért hozzánk jönnek az osztályírtó "felsőbbrendűségüket" mutogatni? Miért nem lehet ezeket az embereket törvényesen elkapni? Ezek mind alja nép, semmibe vesznek mindenkit akik nem ők, és könyökig véreskezű volt diktátorok imádói.
Kanmacska
2023. szeptember 27. 11:48
Kiváncsi lennék, hogy az osztrák neonácik hány uki menekültet fogadtak be a lakásukba!
Arisztokrata
2023. szeptember 27. 09:45
CIA. Ennyi. A célpont OV.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!