MSZP-kampány: százezer aláírás, húszezer beszélgetés, rúdtáncos Tüttő Kata

2024. március 21. 19:54

A szocialisták kérdezik a választópolgárt: Egyetért velünk abban, hogy az EU-s támogatásokat a fideszes oligarchák helyett a hazai épületek szigetelésére kell fordítani?

2024. március 21. 19:54
Almási B. Csaba
Almási B. Csaba

Nyitókép: Képernyőfotó/YouTube

 

Az MSZP immár hosszú hónapok óta küzd azért, hogy meggyőzze a balliberális ellenzék tagjait, fogjanak végre össze, és induljanak közös EP-listán az uniós választáson, sőt a fővárosban is. A párt legtöbb vezetője mostanra egyre rezignáltabban sorolja az érveket, ha erről – vagy egyébként bármi másról – kérdezik őket, hiszen eddig nem sok sikerrel jártak, ám 

Kunhalmi Ágnes nem lankad, ő már-már hisztérikusan követeli az együttműködést a szövetségeseitől.

A párt társelnöke néhány hete azzal „fenyegette” meg a szivárványkoalíciónak az ötletre nem túl fogékony tagjait, hogy ha nem hat a jó szó, akkor bizony a választópolgárokhoz fordulnak, ők majd kikényszerítik – tette hozzá. Ebből lett azután a meghirdetett aláírásgyűjtés-akció, amelyet azzal az indokkal hívtak életre, hogy az ellenzék közös listával 35-34 százalékra megverné a Fideszt, így több demokrata képviselő juthat az Európai Parlamentbe, mint ahány kormánypárti. 

Nyilván érvényes közvélemény-kutatási adatokra hivatkoznak a szocialisták, de ez az egy százalékpontnyi különbség még bőven a hibahatáron belül van, erre győzelmi esélyeket alapozni meglehetősen komolytalan vállalkozás. Azt is írták a felhívásukban, hogy „Nem sétálhatunk bele a Fidesz csapdájába! Világos, hogy a választási rendszert arra tervezték, hogy 

akadályozza az ellenzék győzelmét, hogy megossza a Fidesz kihívóit. Nem dőlhetünk be nekik!”

Ki is vonultak a derék szocialista szimpatizánsok a budapesti közterületekre, terekre, útkereszteződésekbe, piacokhoz, forgalmas helyekre, hogy boldog-boldogtalannak a kezébe nyomjak a tollat és az orra elé tették az íveket. Információink szerint azonban meglehetősen nyögvenyelősen megyeget az akció. Arról is vannak felmérések, hogy a balliberális szavazók többsége valóban szeretné a közös indulást, ám úgy látszik, ennek érdekében a legtöbben egy aláírásra sem hajlandóak, hogy az ebbéli elvárásaiknak így adjanak nyomatékot.

Persze hogy pontosan hogyan áll a kezdeményezés, azt leginkább a szervezői tudják megmondani, ezért megkerestük az MSZP sajtóosztályát. Azt kérdeztük tőlük, hogy 

hol tart az akciójuk, hány aláírást sikerült eddig összegyűjteni, elképzelésük szerint mikor lesz meg a százezer, s ha meglesz, mit kezdenek vele. 

Továbbá arra is kíváncsiak voltunk, hogy az aláírások gyűjtésének megkezdése óta változott-e a többi ellenzéki párt viszonyulása hozzájuk. Sajnos nem kaptunk választ.

Közben újabb akcióba fogott a párt, „Beszéljünk komolyan.” – hirdették meg, és ennek keretében húszezer beszélgetést akarnak folytatni Magyarországról, hiszen a politika komoly dolog. S azt állítják, az Európai Parlamentben és az önkormányzatokban is a magyarok érdekeit, elképzeléseit képviselve dolgoznak, hogy higgadt, felelős és szakértői munkával előre vigyék Magyarország és településük (így, egyes számban!) ügyeit. „Arra kérjük, gondolkodjunk közösen Európa, hazánk és településünk jövőjéről!” – írják, s várják a véleményüket a következő javaslataikról.

Az MSZP nem akar újra határokat, továbbra is az EU teljes értékű tagjaként szeretne részt a közösség életében, 

emellett szolidáris Európát is akarnak építeni, amelynek révén az EU tagállamaiban, így Magyarországon 350 is ezer forint lenne a legalacsonyabb bér, 160 ezer a legkisebb nyugdíj és 40 ezer a legkisebb családi pótlék minden gyermek után. Továbbá békét, közös európai hadsereget, eurót, ápolásbiztosítást, maximum 20 százalékos áfát, közvetlen uniós forrást követelnek az önkormányzatoknak, illetve azt, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

Hogy az új akciói megálmodói humoruknál voltak, azt az „Oligarchák helyett épületszigetelést és otthonépítést!” című kérdés bizonyítja, amelynek a kérdését érdemes szöveghűen felidézni: „Egyetért-e velünk abban, hogy az EU-s támogatásokat a multinacionális vállalatok és 

a fideszes oligarchák helyett a hazai épületek szigetelésére, energiatakarékosságának növelésére, 

valamint bérlakás- és kollégiumépítésre kell fordítani?” 

De akiknek ezek a roppant ötletes és nagyívű aláírásgyűjtős, kérdőíves akciók mégsem érik el az ingerküszöbét, annak ott van a szocialisták EP-listavezetője, aki egy youTube-os Talk Talk és Vikidál-nóta közben lép be kéretlenül a képernyőnkre, és egy csaknem hatperces videóval sokkol, végigveszi a rá érkező Google-kereséseket. 

In medias res megoldással azonnal kiemeli a „tüttő kata rúdtánc”-ot, amely bekerült a topkeresések közé, ennek ő egyébként örül, de a felvétel későbbi részéből kiderül, hogy ez valójában nem rúdtáncról, hanem rúdfitneszről van szó, amely egy új sport az életében, saját testsúlyos edzés. 

Majd a „tüttő kata polgármester-helyettes” kereséssel folytatja, és elmondja, ő Budapest városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese. S el is magyarázza, hogy 

azokkal a dolgokkal foglalkozik, amelyek ha jól működnek, akkor azt senki nem veszi észre, de ha nem, akkor mindenki ideges, 

ilyenek az ivóvíz, szennyvíz, távhő, szúnyogok, közvilágítás, utak, hidak, felüljárók, közlekedés.

De a legérdekesebb persze a „tüttő kata férje” keresés, és közli, hogy nincs férjnél, de gyorsan leszögezi, tervben van egyszer a jövőben, ám fontosnak tartja azt is megosztani a hallgatósággal, hogy a szíve nem szabad. Ám ennél többet nem szeretne elárulni a nyilvánosságnak a magánéletéről. Azt viszont fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy politikusként végre eljutott oda, hogy amikor leírják a nevét, akkor automatikusan nem írják le mellé egy férfi nevét.

Azon persze nem kell csodálkozni, hogy a szocialisták mindent bevetnek, nagyon erőlködnek. 

A Medián legfrissebb felmérése alapján a szavazókorú népesség és a választani tudók kategóriájában 2 százalékon állnak, a választani tudó „biztos” szavazók körében pedig 1 százalékon. Az EP-választáson pedig legalább 5 százalék kell egy mandátum megszerzéséhez...

 

 

 

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. március 22. 12:33
IPARI HULLADÉKOK!!!!!!!!!!!!!!!!
thehun
2024. március 22. 06:13
Ha tessek kerem......ilyen Tutto meg Cseh Katakkal van tele az egesz MO-i ellenzek......belegondolt mar a tisztes balos szavazo, hogy mi lenne, ha ilyenek iranyitanak az rszagot?! Huh???
balbako_
2024. március 22. 06:07
Most speciel a tanári bérekre ment az EU-s pénz. Ahelyett mit ajánl a műlovarnő?
Patika
2024. március 22. 00:32
Tüdő Kata mint karácsonyi somolygő úgy nyeretett busztendert a pasijának, hogy annak nem is voltak buszai... Valamit csak tud ez a kis ágyi szoc.poloska....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!