Székkel akarta megölni tanárát egy 17 éves diák Szolnokon – vádat emeltek ellene

2024. április 26. 18:50

A fiú több alkalommal lesújtott, a tanárnő zúzódásos és töréses sérüléseket szenvedett.

2024. április 26. 18:50
null

Nyitókép: Illusztráció / Facebook

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség azzal a 17 éves fiúval szemben, aki 2022. októberben, 9. osztályos tanulóként a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában – tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel. Lánczi Rajmund, a Szolnoki Járási Ügyészség csoportvezető ügyésze arról tájékoztatott, hogy az eset 2022. október 24-én egy tanórán történt, ahol a diák előbb sértő kijelentést tett a tanárnő felé, 

amit a sértett kérdésére megismételt, hozzátéve, hogy „megöllek!”. 

A tanárnő kiküldte a tanteremből a diákot, aki erre a feje fölé emelt székkel megütötte. A tanár védekezésül a kezét felemelte, így az ütés a karját találta el – írták. A diák ekkor a széket két kézzel fogva több alkalommal lesújtott a sértettre; az ütések a pedagógus karját, valamint a fejét érték. A tanárnő kihátrált a teremből, azonban a vádlott követte őt a folyosóra, ahol – miközben a széket már letette – több alkalommal ököllel arcon ütötte. A tanárnő végül a tanári szobába menekült, ahová a vádlott már nem követte őt – olvashatók a részletek a közleményben.   

A tanárnő zúzódásokkal és törésekkel járó, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. 

A fémszerkezetű és faborítású szék koponyasérülés, agysérülés okozásával alkalmas az emberi élet kioltására – hívták fel a figyelmet. A támadásban a fejre irányuló nagy erejű ütések miatt fennállt az elszenvedett sérülésnél súlyosabb, életveszélyes sérülés kialakulásának reális esélye, annak elmaradása csak a sértett védekező magatartásának volt köszönhető. Az ügyészség a vádiratában – a nyomozás során négy hónapig letartóztatásban lévő, majd azóta bűnügyi felügyelet alatt álló – vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását és pártfogó felügyelet alkalmazását indítványozta. Továbbá azt, hogy a bíróság rendelje el a vádlott szorongást, agressziót kezelő pszichoterápián való részvételét. Az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog döntést hozni – szerepel a vádhatóság közleményében.

(MTI)

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. április 28. 07:18 Szerkesztve
Orbán Viktor, - a történtekre azonnal reagálva, - az Alaptörvénybe foglaltatja, hogy minden iskolában a padlóhoz kell rögzíteni a székeket, ezzel is jelezve, hogy zéró toleranciát hirdet a Fidesz a tanárverés ellen. Kövér László pedig ezután egymillió Ft. bírsággal sújtja azokat, akik a tanárverés szót, - mivel ilyen nincsen, - ki merik ejteni a szájukon. A Momentum módosító javaslatára beveszik az Alaptörvénybe, hogy a tanárképző intézményekbe jelentkezőket szigorú előzetes szűrésnek vessék alá, az irritáló külsejűeknek az oktatási intézményekbe való beszivárgását megelőzendő. Hajrá magyarok! Csak a Fidesz!
MZperXXL
2024. április 27. 12:39
Ilyen esetben felfügesztettet adni? Példát kellene statuálni - az ilyen ítélet felhívás, hogy folytassa az elkövető (és felbujtás a társai számára).
rugbista
2024. április 27. 09:02
Sajnos, a "parasztok" nem szaporodnak, sokan szinglik akár életük végéig, kire számítsanak? A nejem egyszer elmesélte, hogyan beszélt vele egy "apuka". Mondtam neki: ez volt az utolsó eset, hogy vele így beszéltek; ha ilyet legközelebb elmesél, bemegyek másnap délután, és a kedves édesapát addig ütöm, amíg meleg. Hol vannak a tanárnők kedvesei, férjei? Hol vagytok, magyar férfiak? Még eddig nem történt atrocitás, bár lehet, nem merte elmesélni. Viszont tudja, hogy számíthat rám. Meg szólhatok a fiaimnak, vejemnek, nekik van épp elég sporttársuk, barátjuk.
Patika
2024. április 27. 03:56
Cigány széklett...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!