Itt vannak a nevek: brutális erejű csapat ellen lép pályára ma este az elitbe jutott magyar jégkorong-válogatott

2024. május 07. 17:20

A prágai vb-re készülő címvédő kanadai csapat talán a legjobb a világon, élvezetes meccsre van tehát kilátás kedd este.

2024. május 07. 17:20
Bolzano, 2024. május 3.
A magyar csapat játékosai ünneplik gyõzelmüket a bolzanói divízió I/A jégkorong-világbajnokság csoportkörének negyedik fordulójában játszott Olaszország - Magyarország mérkõzés végén a Sparkasse Arénában 2024. május 3-án. Magyarország-Olaszország 3-2.
MTI/Szigetváry Zsolt

Gálamérkőzésnek is beillő felkészülési meccsen látja vendégül a magyar jégkorong-válogatott Kanada nemzeti együttesét kedden 19 órakor az  MVM Dome-ban. Az olaszországi divízió I/A világbajnokságot az olasz és a szlovén válogatott bravúros legyőzésével megnyerő magyar csapat nyugodtan készült a a prágai elit vb-re készülő, világsztárokkal címvédő csapat elleni meccsre. 

Ezt is ajánljuk a témában

A Nemzeti Sport beszámolója szerint mivel fakultatív volt mérkőzés előtti a tréning, a válogatott játékosai közül páran – Terbócs István, Sebők Balázs, Hári János és a vb-n kiválóan védő Bálizs Bence – nem is húztak korcsolyát, a lelátón nézték, ahogy a társak gyakorolnak. A játékosokból verbuválódott néhány tagú nézőközönség nem a megszokott lelátói hangulatot teremtette, Sofron István megmozdulásai után ki-kipillantott a többiekre, amikor meghallotta a „Szép volt, öreg!” vagy „Ez az, Sofi!” kiáltásokat. Egy-egy hiba után kapták az ívet is a jégen levők, persze, csak az hibázik, aki dolgozik. 

Ahogy a lap is írta, a kanadai válogatott elleni meccs inkább lesz jutalomjáték, mint valódi megméretés. Kapusunk, bálizs Bence is így vélekedett: 

„Senki sem izgulja túl ezt a gálamérkőzést, igazából mindenki élvezni akarja a játékot, a környezetet, a hangulatot, különösen egy olyan brigád ellen, amely ellen élvezetes játszani. 

Nyilván nekem is lesz dolgom, kíváncsi vagyok a kanadai támadókra, teljesen más ott a hokikultúra, mi nem ilyen ellenfelekhez vagyunk szokva, de felvesszük a kesztyűt, és meglátjuk, mi lesz”. 

És valóban, ahogy az Index cikkében összegzi, elképesztően erős csapat érkezett hétfőn Budapestre a csehországi vb előtti edzőtáborba, amelynek utolsó meccsét vívják a kanadaiak a mieink ellen. Csapatukban ott lesz többek közt az Észak-amerikai profi  jégkorongliga (NHL) győztese, Bowen Byram, a tavalyi NHL-draft első választottja, a csodagyerek Connor Bedard, a St. Louis Blues két szintén Stanley-kupa-győztes játékosa, a kapus Jordan Binnington és a hátvéd Colton Parayko valamint a Buffalo Sabres hátvédje, Owen Power. 

Az ellenfél edzője, André Tourigny szerint kemény meccs várható a magyarok ellen. „Az alapján, ami egy éve történt itt, arra számítok, hogy harcos mérkőzést játszunk, de – minden tisztelettel az ellenfélnek – most elsősorban arra összpontosítunk, hogy a saját játékunk rendben legyen a világbajnokság kezdetéig. Az Ausztria elleni összecsapás hibáit igyekszünk kijavítani, és reméljük, közben szórakoztatjuk is a közönséget” – mondta az nso.hu kérdésére a vendégek trénere.

A meccsnek tehát a a mieink számára nincs tétje, de jó erőfelmérő lehet a jövőre a világelitben szereplő magyar válogatott számára,

és abban is biztosan lehetünk, hogy az ellenfél komolyan veszi a találkozót, hiszen presztízskérdés számukra, hogy a világbajnokság előtt erőt mutassanak. A mérkőzés eredményéről természetesen beszámolunk itt a Mandineren. 

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­I­g­­­a­­­z­i n­­i­­m­­­f­­­o­m­­á­n­­­i­á­­k­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Halder_1899
2024. május 07. 17:40
Szép volt a VB és a feljutás. Ez már csak ráadás, pont Kanada ellen telt ház előtt zárjuk az idényt. HAJRÁ MAGYAROK !
Tommaso
2024. május 07. 17:23
Magyarország - Canada 1:6 és ez nagyon dicséretes eredmény Ugyanis több A csoportost ennél nagyobb arányban vernek a juharlevelesek.
Mandiner444hu
2024. május 07. 17:21
Visszavonták az AstraZeneca Covid-vakcina engedélyét Lényegében titokban, a nyilvánosság tájékoztatásának mellőzésével került sor az AstraZeneca Covid-oltóanyagának a forgalomból való kivonására. A mai naptól, azaz május 7-től az AstraZeneca nem forgalmazhat úgynevezett Covid-vakcinát, az erről szóló engedélyt az Európai Bizottság visszavonta - áll az EU hivatalos honlapján
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!