Legendás sportpillanatok

2019. november 23. 10:44

2019. november 23. 10:44
null
Pálfy Dániel

AZ ARANYCSAPAT HAZAI PÁLYÁN

A Népstadion és az Aranycsapat története szorosan összefonódott, hiszen a valaha volt legjobb magyar labdarúgó-válogatott sikereinek része volt abban, hogy méltó stadion épüljön Magyarországon. A válogatott 1953-tól a Népstadionban játszotta hazai mérkőzéseit. Kevesen tudják, de az Aranycsapat már az 1953. augusztus 20-ai megnyitó előtt, az év május 20-án pályára lépett a Népstadionban. Az NB II-es Gázművek elleni zárt kapus edzőmeccset titokban tartották, sehol nem hirdették. A környékbeliek mégis megneszelték a dolgot, és állítólag hatezren gyűltek össze a találkozó végére. A mérkőzés első gólját, vagyis az első gólt a Népstadion vadonatúj kapujába Kocsis Sándor lőtte. A meccsen Hidegkuti Nándor 4, Puskás Ferenc 3, Palotás Péter 2, Czibor Zoltán 1 gólt ért el, a válogatott 11:1-re nyert.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!