Több mint 200 tonna olaj a vízen

2011. augusztus 15. 19:57

Több mint 200 tonna olaj ömlött az Északi-tengerbe az elmúlt hét folyamán a Shell egy Skócia melletti fúrótornyából. Elsősorban a szárnyasok vannak veszélyben.

2011. augusztus 15. 19:57

Múlt hét óta szivárog az Északi-tengerbe az olaj a Shell egyik fúrótornyának megsérült vezetékéből. A cég tájékoztatása szerint 216 tonna, vagyis mintegy 1300 hordó olaj ömlött a tengerbe elsősorban az ott élő szárnyasokat veszélyeztetve.

A cég bejelentette: a tengeralatti kőolajkutat lezárták. Glen Cayley, a Shell európai technikai igazgatója elmondta: jelenleg egy tonna olaj úszik a víz felszínén, amely azonban nem valószínű, hogy eléri a partokat, várhatóan szétoszlik a tengerben.

A brit kormány statisztikái szerint tíz éve nem történt ekkora kőolajszennyezés az Északi-tengeren. Környezetvédő szervezetek - többek között a Greenpeace - szerint a Gannet Alpha szennyezése veszélyezteti a tengeri szárnyasokat, főleg a fiatal alkaféléket, amelyek nyár végén még nem tudnak repülni. A szervezetek továbbá azt kifogásolják, hogy a Shell nem ad pontos és rendszeres tájékoztatást a balesetről.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kardosdoktor
2011. augusztus 16. 10:59
Go well, go shell!
heyhey
2011. augusztus 16. 07:25
neeeeeeeeeeeeeeeeeeee spongyabob neeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!