Létrejött a fenyőszövetség a „karácsonyfa-tagadó” bordeaux-i polgármester ellen

2020. október 27. 08:56

A polgármester szerint csak a primitív katolikusoknak fontos a karácsonyfa.

2020. október 27. 08:56
null

Bordeaux radikális baloldali polgármestere, Pierre Hurmic úgy nyilatkozott nemrégiben, hogy szerinte a fenyőfák olyan kivágott fák, amelyek már halottak, ezért 2020 végéig el kell fogadni egy, a fák jogairól szóló megállapodást, így szóba sem jöhet a hagyományos december 24-ei karácsonyfa-állítás a város főterén – írta a Pesti Srácok internetes lap. A lap azt írta: Pierre Hurmic szerint leginkább a „múltba révedő, primitív és fasiszta katolikusoknak fontos ez a kérdés, pedig valójában egy pogány hagyományról van szó”.    

Közölték azt is, hogy a Le Figaro francia napilap információi szerint a több mint százharminc nagytermelőt összefogó Francia Fenyőfa Szövetség közleményben tiltakozott a fenyőállítás betiltása ellen. A polgármester intézkedése minden megalapozott véleményt nélkülöz, és inkább egy olyan dogmatikus víziót tükröz, amelynek egyértelműen az a célja, hogy megtagadjon egy ősi, nagyra értékelt és széles körben elterjedt családi hagyományt – írták. Hozzátették: a fenyőszövetség szerint ez az ügy a polgármesternek kitűnő és olcsó médiafelületet biztosít, azaz a címlapokra kerülhetett vele.    

A cikkben arról is írtak, hogy több mint tizenkétezer tiltakozó aláírást gyűjtöttek össze a polgármester intézkedése ellen, és követelték, hogy állítsanak fenyőfát Bordeaux főterén, ezért a polgármester zöldpárti stábja bejelentette, hogy a polgármester hajlandó konzultálni az emberekkel erről a kérdésről. A Les Valeurs Actuelles című konzervatív hetilap információi szerint azonban Pierre Hurmic egyszerűen hazudott, ugyanis míg korábban széleskörű konzultációt ígért a fenyőfaállítás kérdésben, újabban inkább elzárkózik mindenféle egyeztetéstől – írta a Pesti Srácok. Az aláírásgyűjtésből időközben országos mozgalom lett, egész Franciaországból érkeztek a tiltakozó aláírások a „találóan csak +zöld khmernek+ nevezett” polgármester ellen – írta a Pesti Srácok.

(MTI)

Képünk illusztráció. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tibesz26
2020. október 28. 08:36
védjük meg a karácsonyfát védjük meg szerett ünnepünket a balliberális migráns terrroista muzulmán barábroktól
tevevanegypupu
2020. október 28. 06:40
Eddig az egyik legélhetőbb város volt Bordeaux Franciaországban. El kellene hajtani ezt az szélsőséges, gyűlölettel átitatott alakot...ennyire szélsőséges polgármestere egyetlen városnak sem lehet..Hihetetlen, hogy a város képes volt megválasztani ..Balliberális, zöld rendben van, ha ez kell nekik..de anachistára semmi szüksége nincs egyetlen városnak sem..A francia forradalom ,gyilkolt , szinte kiította az arisztokráciát..művészeti alkotásokat,épületek ezreit rombolta le, semmisítette meg..ha így folytatják, akkor megint bekövetkezik..ahogy látom nem csak az iszlám terrorizmus az, amitől félteni kell az országot..egy emberségéből kifordult, nagyon veszélyes réteg kezdi átvenni a hatalmat...
szabikat
2020. október 27. 22:43
nagyon hasonlít woody allen-re, hanuka gyertya mehetne?
Gentry69
2020. október 27. 20:09
A Macron vs muszlimok cikkhez is írtam, hogy nem is olyan rég még kettős kereszt volt a trikolórban. Ez a "progresszió".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!