Tagadja a felelősségét a Baldwin-ügyben a fegyvermester

2021. október 30. 12:15

A forgatási helyszín egyébként is veszélyes volt, állítja Hannah Gutierrez Reed.

2021. október 30. 12:15
null

Nem tudja, hogyan kerültek éles lőszerek a forgatási helyszínre – állítja a Rust című film fegyvermestere. Emlékezetes: ennek a westernnek a forgatásán sebesítette meg halálosan a film operatőrjét Alec Baldwin egy kelléknek használt kézifegyverből kilőtt éles lőszerrel.

A fegyvermester, Hannah Gutierrez Reed azt mondja, hogy a stábtagok a tényleges forgatáson kívül nem férhettek hozzá a fegyverekhez. A forgatási helyszín ennek ellenére veszélyes volt, de ez nem az ő hibája – áll a nyilatkozatban. 

A forgatáson dolgozó munkatársak már a baleset előtt is jelezték, hogy súlyos szabálytalanságokat tapasztaltak; Dave Halls rendezőasszisztensre pedig már korábbi forgatásokon is panaszkodtak a stábtagok, amiért nem tartotta be a biztonsági előírásokat. A fegyvermesternek sem ez az első zűrös ügye: egy tavalyi forgatásra bejelentés nélkül vitt éles lőfegyvereket, amik majdnem balesetet okoztak – írja az Index.

Nyitókép: Twitter

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2021. november 03. 01:02
Ilyen hülye ribancokat sűrűn beengednek forgatásokra fegyvermesternek? Mert akkor az a baj.
sorivo4
2021. november 03. 01:01
Egy szereplő elkezdett lövöldözni egy jelenetben egy fegyverrel, amiben nem vaktöltény volt. Amit a fegyvermester felelőssége lett volna ellenőrizni előtte és a tűzparancsot megadni. Ez nem is lehet más felelőssége.
sorivo4
2021. november 03. 00:58
Volt más fegyvermester is a forgatáson, akinek a felelőssége lehetne?
ynad
2021. november 01. 01:45
Kérdéses lehet, hogy Baldwin miért is célzott emberre? Soha nem fogjuk a fegyvert (a nem éles fegyvert sem) más emberre, állatra – kivétel, ha védelem miatt ez szükséges. Annak pedig, hogy egy lövésből két embert távolból, véletlenül eltaláljunk Baldwin szerint is uszkve egy a milliárdhoz az esélye. Ezek szerint Baldwin eddig ismeretlen okból nagy valószínűséggel, igen pontosan megcélozta az operatőrt. Gondolhatta, majd rákenik a felelősséget az amúgy is szétszórt és stiklis fegyvermesterre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!