Szabotázs is történhetett Alec Baldwin filmjének forgatásán

2021. november 03. 21:44

A Rust című film fegyvermesterének ügyvédje szerdán annak a véleményének adott hangot, hogy valaki szándékosan tett éles töltényt abba a fegyverbe, amellyel Baldwin véletlenül lelőtte Halyna Hutchins operatőrt.

2021. november 03. 21:44
null

Jason Bowles az ABC televízió reggeli magazinműsorában elmondta, hogy védence, Hannah Gutierrez egy olyan dobozból vette ki a lőszert, amelyről azt hitte, hogy vaktöltényt tartalmaz, amellyel nem lehet tüzet nyitni. Közölte, lehetségesnek tartja, hogy valaki szándékosan helyezte a dobozba az éles töltényt, amely teljesen olyan, mint a vaktöltény.    

– fogalmazott Bowles. „Nem mondjuk azt, hogy bárkinek szándékában állt volna emberölés tragédiáját előidézni, de valamit tenni akartak, hogy a jelenet forgatásakor egy biztonsággal kapcsolatos incidenst idézzenek elő. Úgy véljük, hogy ez történt”  –hangoztatta. 

A baleset a westernfilm egyik jelenetének próbáján történt október 21-én az új-mexikói Bonanza Creek farmon. Baldwin játssza a főszerepet a fimben, amelynek egyben producere is. Az éles töltény kioltotta az operatőr életét és megsebesítette Joel Souza rendezőt. Baldwinnak Dave Halls rendezőasszisztens azt mondta, hogy a fegyver vaktölténnyel van töltve. Az ügyvéd elmondta azt is, hogy Gutierrez megvizsgálta a fegyvert, mielőtt átadta Hallsnak. A fegyvermester azt hitte, hogy hat vaktöltény van benne. Halls vitte a fegyvert a templomba, ahol Baldwin a jelenetet próbálta – tette hozzá.

(MTI)

Fotó: DAVID MCNEW / AFP

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I am being lied to
2021. november 04. 22:14
https://edition.cnn.com/2021/11/03/entertainment/rust-set-safety/index.html
Bácskai Bicska
2021. november 04. 10:26
Tényleg minden kárörvendés nélkül, az első reakcióm az volt: a sors keze. Baldwin úgy szopta vissza magát a foglalkoztatott színészek közé, hogy teljesen kiszolgálta a fősodrú demokrata igényeket, teli szájjal gyalázta Trumpot, vissza is fogadta kebelére Hollywood, milyen meglepő... Már épp kezdett megint futni a szekere, mikor nyakába szakadt ez a botrány, ami nem arról szólt, hogy ittasan mondott egy-két félreérthető szót például Rommel tábornok stratégiai kiválóságáról, vagy csak ott felejtette volna a szemét az egyik kávéfőző nagylány fenekén, hanem konkrétan meghalt – közvetve és közvetlenül miatta – egy ember. Szokás mondani, Isten nem ver bottal. Ez jutott eszembe. És tényleg.
Nemhiszem
2021. november 04. 09:45
Nekem az az érzésem, hogy a papára való tekintettel, benyomták fegyvermesternek. Csak hát tök alkalmatlan rá. Akit érdekel keressen rá, ki volt a papa. Félelmetes, hogy ebben a belterjes -filmgyártós közegben- mennyire meg lehet -s elég jól- élni , tehetség, munka nélkül, csak a kapcsolatok miatt. Hát most kidőlt a liszt.
sceptical
2021. november 04. 09:36
Baldwin agyonlőtte Halyna Hutchinst, akinek a férje, Matthew Hutchins történetesen egy ügyvédi iroda, a Latham and Watkins ügyvédje. Egy ügyvédi iroda, amely a Clinton kampányt és a Clinton Alapítványt képviselte több peres eljárásban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!