Henry Kissinger: Azok után, amit Oroszország művelt, Ukrajnát így vagy úgy, de a NATO tagjaként kell kezelni

2022. augusztus 15. 16:33

A korábbi amerikai külügyminiszter szerint Amerika már a háború szélére jutott Oroszországgal és Kínával szemben.

2022. augusztus 15. 16:33
null

Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter interjút adott a Wall Street Journalnak. Az interjúban többek között arról is beszélt, hogy szerinte Amerika már a háború szélére jutott Oroszországgal és Kínával szemben, ami szerinte a világ szempontjából is aggasztó.

A korábbi külügyér kifejtette, 2016-ban, Donald Trump megválasztása után javasolta is az elnöknek, hogy ismerje el a Krímet Oroszország részének, így a két ország újra közeledhetne egymáshoz. Még legitimnek is nevezte az oroszok Krím fölötti uralmát.

Csakhogy szerinte most már a kocka van vetve: azok után, ahogy Oroszország viselkedett Ukrajnában,

„most úgy gondolom, így vagy úgy, formálisan vagy sem, Ukrajnát ennek utóhatásaként a NATO tagjaként kell kezelni”

– mondta a lapnak Kissinger. Ennek ellenére a külpolitikai guru olyan rendezést jósol, ami megőrzi Oroszországnak azokat az előnyeit, amiket 2014-ben a Krímet és a Donbász régió egy részének elfoglalásával szerzett, bár arra a kérdésre Kissingernek sincs válasza, hogy ilyen rendezés miben térne el attól a megállapodástól, ami nem tudta stabilizálni a 8 éve kezdődött konfliktust.

 

Nyitókép: MTI/EPA/Thomas Peter

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2022. augusztus 21. 18:13
"szerinte Amerika már a háború szélére jutott Oroszországgal és Kínával szemben, ami szerinte a világ szempontjából is aggasztó" Nem kevés munkájuk van benne...
cinkegolyó
2022. augusztus 17. 14:25
Megdumálták az öreget, pár hete még béketárgyalásokat javasolt.
puszt
2022. augusztus 16. 14:50
Mi van, most már USA "bérenc" (LOL)? gyorsan tudtok minősítést váltani... Amúgy írja, h tudja volt más véleménye is, most ennyit tett hozzá...
Muki46
2022. augusztus 16. 11:45
Ócska vén zsidó tetű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!