Ukrán állami gázvállalat vezetője: Ha -10 fok van, vegyenek takarót és meleg ruhát

2022. augusztus 29. 16:38

Jurij Vitrenko jelezte, a beltéri hőmérsékletet 17-18 Celsius-fokra állítják be Ukrajnában.

2022. augusztus 29. 16:38
null

„Az ukránok valószínűleg az elmúlt évtizedek leghidegebb télével néznek szembe” – figyelmeztette az ország lakosságát Jurij Vitrenko, a Naftohaz ukrán állami gázvállalat vezetője

Jelezte, hogy a beltéri hőmérsékletet 17-18 Celsius-fokra állítják be, ami körülbelül négy fokkal a normál hőmérséklet alatt van,

és azt tanácsolta az embereknek, hogy takarót és meleg ruhát vegyenek fel arra az esetre, ha a kinti hőmérséklet -10 Celsius-fok alá csökkenne. Vitrenko szerint az idén a fűtést később kapcsolják be az otthonokban és korábban leállítják.

Támogatás nélkül nem lesz elég gáz az országban

„Nyugati pénzügyi támogatás nélkül nem lesz elég gázunk, ami azt jelenti, hogy nagyon nagy a kockázata az energiarendszer meghibásodásának is” – emelte ki a Naftohaz vezetője. Elmondta, hogy Ukrajnának körülbelül 10 milliárd dollárra van szüksége a gázbehozatalának fedezéséhez.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2022. augusztus 29. 20:45
Sokba kerül nektek a petrodollár védelme.
kaffogó hebrencs
2022. augusztus 29. 19:24
Újabb 10 milliárd dollár kell nekik. Anyátok.
Péterffy
2022. augusztus 29. 19:15
"Az ukránok valószínűleg az elmúlt évtizedek leghidegebb télével néznek szembe" Dehogy. Előbb elmennek nyugatra, majd rájönnek, hogy ott is hideg van, így jönnek vissza Magyaroroszágra, ahol Szijjártó "Petike" (copyright by Kaltenbach) elintézte, hogy legyen gáz.
csulak
2022. augusztus 29. 18:43
a vezetoseg majd elmegy melegebb videkekre nyaralni es onlany iranyitja majd a fagyoskodo ukrikat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!