Újabb román focibotrány: majomnak nevezte nigériai ellenfelét az aradi csapat albán játékosa

2022. november 07. 11:16

„Nem nevezhetsz engem majomnak, nem igazságos” – mondta Christian Irobiso.

2022. november 07. 11:16
null

Szombat este a ploiești Petrolul hazai pályán fogadta az aradi UTA csapatáta a román labdarúgó Szuperliga 17. fordulójában – számol be a Főtér. A márkőzés hosszabbításában a játékvezető piros lappal kiállította Christian Irobisót, a Petrolul 29 éves nigériai csatárát, miután az durván lerúgta az UTA albán hátvédjét, Erion Hoxhallarit.

Irobiso arra panaszkodott a mérkőzést követően, hogy a piroslapos incidens oka Hoxhallari rasszista beszólása volt, az albán ugyanis majomnak nevezte őt.

„Örülök a három pontnak, de szomorú is vagyok, mert az ellenfél egyik hátvédje olyan szavakkal illetett, amelyek nekem nem tetszenek.

Nem nevezhetsz engem majomnak, nem igazságos”

– mondta Christian Irobiso.

 

A románok zsidóztak, a csehek cigányoztak - itt az UEFA büntetése a botrányos kolozsvári meccs után

A Főtér arról ír, hogy CFR szurkolói a Slavia Prága elleni meccsen zsidóztak, amiért a klubot 10 ezer euróra bírságolta meg az UEFA a szurkolók rasszista megnyilvánulása miatt. Emlékeztettek: egy október 13-ai mérkőzésről van szó, amikor a CFR a Slavia Prágát fogadta Kolozsváron (Európa Konferencia-liga, 4.

Nyitókép: FLAVIU BUBOI / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kujon
2022. november 08. 14:59
"Nem nevezhetsz engem majomnak" Hát dehogy nem, sikerült is neki.
Gullwing
2022. november 07. 11:41
Európa ecsém, európa! :D
Upuaut
2022. november 07. 11:39
Tanú van a majmozásra?
cutcopy
2022. november 07. 11:28
Mert nem szabad négernek nevezni..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!