Szlovák lap: Orbán Viktor bebetonozta magát a hatalomba, csak elméletileg lehetséges leváltani

2023. február 13. 08:31

Az SME publicistája szerint „ha valaki Orbánnal barátkozik, az vagy hülye, vagy veszélyes”.

2023. február 13. 08:31
null

Samuel Marec publicista cikket közölt az SME című szlovák lapban „Ha valaki Orbánnal barátkozik, az vagy hülye, vagy veszélyes” címmel.

A cikkben idézte Rastislav Kácer szlovák külügyminiszter szavait, aki szerint „ha Putyin nagyobb sikerrel járna Ukrajnában, akkor ezt Magyarország Szlovákiával szembeni területi követelései is követhetnék. Vagyis nem is Magyarországé, hanem inkább az Orbán Viktor vezette Magyarországé”.

Marec arról is írt, hogy „Matovic mielőtt csak egy egyszerű képviselő volt, és mielőtt csak egy alkalmatlan pénzügyminiszter lett volna, miniszterelnök is volt. És Orbánt akkor barátjának nevezte, és segítséget kért tőle a be nem jegyzett Szputnyik-oltással kapcsolatban, és Gyimesi volt az, aki ebben segített neki”.

Fico „csodálja Orbánt”

A publicista ezután rátért Robert Fico kijelentéseire. Emlékeztetett, hogy „a sajtótájékoztatóján őrültnek nevezte a miniszterelnököt, a köztársasági elnököt és a védelmi minisztert, és azzal az összeesküvéssel állt elő, hogy talán háborús állapotot hirdetnek majd ki a szeptemberi választások lefújása érdekében”.

Marec felidézte, hogy Fico elment a magyar televízióba, „ahol senki nem jelenik meg, akit Orbán nem hagy jóvá, és

A cikk szerzője mindezekután kijelentette, hogy „Orbán Viktor annyira bebetonozta magát a hatalomba Magyarországon, hogy leváltásának lehetősége csak elméletileg lehetséges. Magyarországot egy olyan korrupt országgá tette, ahol a korrupcióból származó előnyök szinte kizárólag a legközelebbi munkatársait illetik meg”.

„Orbán Viktort Európában száműzöttként tartják számon”

Samuel Marec azzal folytatta gondolatmenetét, hogy Orbán „szisztematikusan korlátozta a más véleményeket, elnyomta a civil társadalmat, megfigyelte az újságírókat, és a kormány propagandája már régóta a legvisszataszítóbb témákkal dolgozik. Orbán Viktort az egész civilizált Európában száműzöttként tartják számon, és ennek nagyon jó oka van. Minden normális politikus tudja, hogy semmi, de semmi jó nincs benne. És Szlovákiában? Az egyik annyira ostoba, hogy barátjának tekinti, a másik pedig annyira veszélyes, hogy inspirálódni akar tőle” – olvasható az SME-ben.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

***

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2023. február 13. 17:31
Szegény tót, csak ír, írogat baromságokat, de nem baj,majd rájön, hogy nekik sokkal sz..abb.
kata56
2023. február 13. 15:08
Profeta szoljon belole.:d Marmint ami Orban levalthatosagat illeti.
kolozsv
2023. február 13. 12:35
hehehe A tót cselédek pletyiznek a cselédlépcsőn...
Búvár Kund
2023. február 13. 11:25
Bizony, bizony OV bebrtonozta magát a hatalomba. Egészen pontosan a magyarellenes politikát folytató ellenzék betonozta őt be a hatalomba. Köszönjük nekik a cementet! :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!