Olasz lap: Orbán Viktornak Putyinhoz kell fordulnia, hogy vessen véget a háborúnak

2023. február 09. 09:20

Paola Peduzzi szerint „az orosz elnök az egyetlen, aki azonnal véget vethet a háborúnak”.

2023. február 09. 09:20
null

Az Il Foglio című olasz napilap online cikket közölt Joe Bidenről és Vlagyimir Putyinról.

A lap szerzője úgy fogalmazott, hogy „a republikánus-trumpisták felemelkedtek”. Felidézte: „egyesek azt mondták Bidennek, hogy a falak működnek, miért nem akarsz egyet a déli határon a migránsok ellen? Míg mások azt mondják: le a Biden-fallal, az embereknek tudniuk kell tiltakozni ez ellen az elnökség ellen, amely elszegényíti Amerikát”.

– olvasható a cikkben.

Paola Peduzzi ezután azzal folytatja, hogy „ez egy mindennapos munka, amely nem engedi a figyelemelterelést, amint azt Orbán Viktor, magyar miniszterelnök kijelentése is mutatja, aki ismét azonnali tűzszünetet, béketárgyalásokat és őszinte vitát szorgalmazott az európai szankciókról, »amelyek tönkreteszik az EU gazdaságát.«”

Putyin azonnal véget vethet a háborúnak

Peduzzi úgy véli,

tekintettel arra, hogy az orosz elnök az egyetlen, aki bármelyik pillanatban véget vethet a háborúnak. De természetesen a magyar miniszterelnök provokációi – mindig ugyanazok, de egyre veszélyesebbek –, két alternatív utat követnek: vagy a nukleáris konfrontációt vagy a fegyverszünetet” – hangsúlyozta.

Moszkva tagadja meg a fegyverszünetet

„Moszkva az, aki atombombát emleget, és ugyanaz a Moszkva tagadja meg a fegyverszünetet. Az ukránok és szövetségeseik megvédik magukat, és megvédik azt a liberális rendet, amelyet Putyin erőszakkal akar megdönteni” – húzta alá az Il Foglióban Peduzzi.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

***

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2023. február 09. 16:20
Ez az abszurd hazugság, hogy Orbán Viktor tűzszüneti és békefelhívása egyenlő a nukleáris konfrontáció akarásával, az nagyon is veszélyes hazugság. Ugyanolyan veszélyes, mint a trianoni békediktátum előtti hazugság, hogy a Magyar Királyság okozta a világháborút, és ezért ő a felelős. Mellé kell tenni a szlovák külügyminiszter Kacer hazugságát is a magyar területi követelésről. Ezek az abszurd, nevetséges hazugságok a magyarok elleni új jogfosztás előkészítésének a jelei. Ugyanúgy, mint 100 éve.
390 ft
2023. február 09. 14:01
Én azt hittem eddig, hogy Orbán Viktor Putyin pincsije, és nem fordítva.
Igazszó
2023. február 09. 13:18
A talján hazudik. Nem ok nélkül persze. A ciki az, hogy a bemtéri tetves zsidók és antimagyarok csak röhögcsélnek, ezért a nagyköveteik és a beosztottaik is pezsgőzéssel reagálnak a köpcös gecit és a magyarokat fikázó ordas hazudozásra, cáfolat, per helyett. Sorozatban. Kivétel nélkül. A titkosszolgálatok se találnak pár kibaszott menekült niggert, amelyikek megkéselnék a nyugati hangadókat - persze csak a perek után. Ezért bármely szaros sajtópatkány szabadon hazudozhat rólunk. Is.
B_kanya
2023. február 09. 12:25
Aszondja a dígó : "Moszkva az, aki atombombát emleget, és ugyanaz a Moszkva tagadja meg a fegyverszünetet. " ...és ezzel kétszer is hazudik :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!