Horvát lap: Magyarország és az EU vitája komolyabb, mint amilyennek tűnik

2023. március 14. 11:28

Az Index.hr szerint „a magyar rendszert a klientelizmus jellemzi”.

2023. március 14. 11:28
null

„Az EU és Magyarország vitája komolyabb, mint amilyennek tűnik” címmel közölt cikket a horvát Index.hr, kiemelve, hogy nem csak pénzről van szó,

A horvát hírportál a Politicora hivatkozva közölte, nyitott kérdés, hogy a jelenlegi magyar kormány alatt lehetségesek-e ilyen reformok. Az Index.hr szerint a magyar kormányfő „szereti a nagyívű beszédeket, a konzervatív keresztény politika vezető hangjának beállítva önmagát”.

„Sokak sorsa függ a Fidesztől”

A lap szerint „a magyar rendszert a klientelizmus jellemzi, sokak sorsa függ a Fidesztől, miközben a rendszer nagyban függ az EU-s pénzektől, amelyeket reform nélkül már nem adnak olyan mennyiségben.

ám ehhez a rendszerhez komoly források kellenek”.

A horvát hírportál idézte Ligeti Miklóst, a Transparency International Magyarország igazgatóját, aki szerint „a korrupció a kormány metodológiájának része”. Az Index.hr szerint azzal, ha reformok nélkül folytatnék a kifizetéseket Magyarországnak, az európai döntéshozók kockáztatnák a 2024-es EP-választási eredményeket. „A magyaroknak közben pénzre van szükségük, a lakosság nyomás alatt van az energiaárak növekedése és az élelmiszerek árrobbanása miatt, miközben a központi bank első embere is a saját kormánya politikáját kritizálja már” – sorolta a lap.

„Magyar döntéshozók kifejezték meggyőződésüket, hogy Magyarország végül meg fogja kapni az EU-s támogatásokat. Végül Cseh Katalint idézték, aki szerint

– írta az Index.hr.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2023. március 14. 18:26
A horvát hírportál idézte Ligeti Miklóst, a Transparency International Magyarország igazgatóját, aki szerint „a korrupció a kormány metodológiájának része”. A horvát hírportál benyelte és felböfögi a Transparency International hazug állításait, melyeknek semmiféle objektív alapja nincsen, miszerint a korrupció tekintetében Magyarország az utolsó helyen áll az Európai Unió huszonhét országa között. A Transparency International féle civil szervezetek értékelése ugyanúgy működik, mint az állatvásári kupecé, aki akármit állíthat szamaráról és ha akarja az ellenkezőjét is állíthatja (ha akarom vemhes, ha akarom nem vemhes). A felméréseket összeállító egyes szervezetek nem tekinthetők függetlennek. A válaszadói csoport nem megfelelő összeállítása, az adatforrások összesítésének hiányosságai miatt – módszertani megalapozottság hiányában – nem alkalmasak az egyes országok összehasonlítására, tudományos következtetések levonására.
khomeini
2023. március 14. 17:08
onnan nem kérünk beleugatást az ügyeinkbe, ahol koncepciós pereket akasztanak emberek nyakába mert nem tetszik egy privatizáció eredménye
Hohokam
2023. március 14. 14:45
Kíváncsian várom a horvát Klubrádió, ATV, 444, Telex és 24.hu elfogulatlanobjektívtényszerűfairkiegyensúlyozott értékelését.
nempolitizálok
2023. március 14. 13:30
Ennek nem sok értelme van, mert a ballibsiktől is sokan függnek és hatalmon még többen. Elvileg ez a kliensrendszer, de az minden országban így van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!