Szlovák lap: „Ahogy Ukrajna nem Oroszország, úgy mi sem vagyunk Magyarország”

2023. április 25. 11:07

Az SME szerzője szerint Orbán és Putyin bizonyára üdvözölne egy olyan politikai változást, amely a saját képükre formálná át Szlovákiát.

2023. április 25. 11:07
null

Miroslav Beblavý, a szlovák parlament egykori képviselője az SME szlovák lap online változatában megjelent véleménycikkében arról ír, hogy „rossz kormány vár ránk, de ne essünk kétségbe.

„Fel kell-e készülnünk a demokrácia végére?”

Beblavý azt a kérdést is felteszi írásában, hogy „fel kell-e készülnünk a demokrácia végére is, ahogy azt több megfigyelő és kommentátor kitartóan sugallja”.

A szerző ezután felidézi, hogy

Példaként a náci Németországot és a Szovjetuniót hozza.

„Orbánnak és Putyinnak nincs hatalma a szlovák viszonyok befolyásolására”

Azzal folytatja, hogy „ma ilyen külső nyomás nincs. Bár Orbán Viktor és Putyin is minden bizonnyal örömmel fogadna egy olyan politikai változást, amely Szlovákiát a saját képükre formálná, de nincs hatalmuk a hazai viszonyok befolyásolására” – hívja fel a figyelmet az egykori politikus.

Miroslav Beblavý szerint „szabad jövőnk garanciája, bármennyire is kínosan hangzik, Peter Pellegrini  és Boris Kollár. Egyiküknek sem érdeke, hogy Szlovákiából orosz diktatúrát vagy magyar mintájú áldemokráciát csináljanak” – húzta alá a szerző.

Nyitókép: BEATA ZAWRZEL / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

***

 

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DE JÓ
2023. április 26. 19:04
Ezek mit vonyítanak itt már hetek óta, mintha felvonultunk volna a határukra? A Hálózat egy lehetőséget sem hagy kihasználatlanul a V4 ellen. Amúgy Ukrajna lényegében Oroszország...
Proxima Centauri
2023. április 25. 18:33
Kösz, fel van véve. Egyébként a Tamászenészek közül nekem Cseh csak a harmadik a sorban. A Barta és a Somló után.... Azért a csengőhangomnak marad a Vujicsics kapitánya.... Nézd, tegyük fel, hogy a Felvidéken élsz mint magyarnakszületett. Az etnikai konfrontációkban igyekszel védeni a magyar pozíciót. Nem anonim kommentekben, fizikailag szemtől-szemben. Tegyük fel, hogy csak 70 százalékban értsz egyet az orbani politikával. És ennek ezen a fórumon esetleg hangot is adsz, lehetőleg kultiváltan. Megkapod, hogy: tolvaj tót vagy, akinek meg történelne sincs magyarul beszélsz, de nem vagy magyar magyar vagy, de hazaáruló... Haviszont dakota vagy, logikusan nem lehetsz se tót, se nemmagyar, se hazaáruló.... Amióta mandinerkedek, nem akarok többet magyarnak lenni. Nem szavazok magyar pártra, nem kell suttyombani állampolgárság és nem vallom magyarnak a népszámlálásokon. És kiszatirizálom azt, ami a külföldik irritálónak tartanak a magyarokban. Amit ők esetleg gyalázásnak tekintenek. Attól hogy valaki a Megyeri úton lakik, még kedvelheti Dibuszt meg a Liszteseket, de nehogy már elvárják tőle, hogy zöld sálban skandáljon a béközépben...
lynx
2023. április 25. 18:11
Elfogadom hogy Szlovákia az nem Magyarország csak nem értem, hogy a címerük a kettős kereszttel a hármas halommal miért ugyanaz mint a magyar címer jobb oldala. Nem értem, hogy ha e két nép történelme közös, akkor miért ez a nagy félelmük tőlünk. Ezer éve egy helyen, a Kárpátok oltalmában élünk. Magyarországon meg nagyon sok szlovák él, ahogy Szlovákiában meg magyar. Ez a szlovák felsőbbrendűség, ez a népek közötti uszítás, ez felháborít. Állítom, hogy alig van fajtatiszta szlovák ahogy fajtatiszta magyar is igen kevés van a világban. Vegyék már észre, hogy a Szent Korona alatt nem kellett soha lemondjanak a nyelvhasználatukról, pedig erővel ezt kb 1000 évig megtehették volna királyaink. Csak fele annyira legyenek velünk jók, mint őseink voltak velünk. El kellene jól nadrágolni pár okostojást arra felé.
KBA98
2023. április 25. 17:12
Szlovák faszkalap! Hány éves az országod? és hány éves Magyarország? Hiteltelen, senkiházi népség!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!