Itt vannak a számok: India felvásárolja az oroszoktól az olajat

2023. július 04. 12:50

A második helyet a törökök foglalják el az exportlistán.

2023. július 04. 12:50
null

India veszi fel az orosz Urals olajtípus exportjának túlnyomó részét, míg a rangsorban a második helyet Törökország vette át Kínától a Reuters hírügynökség olajpiaci kereskedőktől kapott tájékoztatás és a Refinitiv Eikon kereskedelmi platform adatai alapján végzett számításai alapján. India vásárolta fel az orosz Urals olajtípus júniusi exportjának túlnyomó részét, 60 százalékát, a májusival megegyező arányban. 

India májusban napi 1,95 millió hordó orosz olajtat vásárolt, ami rekordnak számít és az ország teljes olajimportja 40 százalékának felel meg.

Kína 7 százalékkal vette ki a részét az orosz Urals olajtípus júniusi exportjából a májusi 13 százalék után. Törökország az orosz Urals-export 8 százalékát vette fel júniusban, míg májusban 11 százalékát. Törökország így júniusban megelőzte Kínát az Urals-olajexport a második legnagyobb felvevőpiacaként. Az Urals szállítmányok negyedik legnagyobb felvevőpiaca Bulgária: júniusban 6 százalékkal a májusi 3 százalék után. Bulgária felmentést kapott az EU tengeren szállított orosz olajra kivetett embargója alól. Júniusban az Urals-olajexport 19 százalékát rakták át hajóról hajóra a májusi 11 százalék után. Ezeknek a szállítmányoknak a célállomása egyelőre nem ismeretes.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. július 06. 02:43
Korrupciót átnevezték szankcióknak , jól működik .
bagira002
2023. július 06. 02:32
Idióta eus vezérek Ázsiával jót tettek orosz energiával kapcsolatban közben az eu hanyatlásnak indult az olcsó orosz energia hiánya miatt. . Ázsia óriási fejlődésre kapcsolt . Gyanúm eus vezérek nem Európát akarják vezetni hanem haszonelvűek lásd a vakcina ügyet , minden egyes kacsolódásuk korrupcióhoz kötődik . Ezek a korrupt alakok kimondhatatlanul gazdagok ezért olyan pökhendiek lenézők magukat felsőbbrendűnek érzik az összelopott vagyonuk fölött
Chardonnay99
2023. július 04. 18:56
A szankciók működnek! Mondják a ballibsik, egyre inkább vérbe borult arccal és fröcsögő nyállal, csak sajnos Európát lehúzzák közben a WC-n.
julius68-2
2023. július 04. 15:17
"Bulgária felmentést kapott az EU tengeren szállított orosz olajra kivetett embargója alól. Júniusban az Urals-olajexport 19 százalékát rakták át hajóról hajóra a májusi 11 százalék után. Ezeknek a szállítmányoknak a célállomása egyelőre nem ismeretes." Nyilván az EU! Ezért őket nem baszogatja az unió, de még az ukránok sem és a libsik sem, itthon és külföldön.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!