Németország újra lecsapott egy szélsőjobboldali mozgalomra

2023. szeptember 27. 12:59

A rendőrség a csoport 39 tagjának összesen 26 lakásában, illetve a csoport egyéb helyiségeiben is razziázott.

2023. szeptember 27. 12:59

Németországban szerdán ismét betiltottak egy, a német belügyminisztérium szerint szélsőjobboldali, elsősorban gyerekek és fiatal felnőttek befolyásolását célzó szervezetet, a hatóságok házkutatást tartottak a csoport több tagjánál.

A belügyminisztérium közlése szerint a rendelkezés érinti a mintegy 150 tagot számláló, Artgemeinschaft nevű csoport összes fiókszervezetét is.

Újabb súlyos csapást mértünk a szélsőjobboldali mozgalmakra és azokra, akik a mai napig igyekeznek terjeszteni a náci propagandát”

– jelentette ki Nancy Faeser belügyminiszter.

A tájékoztatás szerint a reggeli órákban már 12 tartományban tartottak házkutatást, a rendőrség a csoport 39 tagjának összesen 26 lakásában, illetve a csoport egyéb helyiségeiben is razziázott.

A belügyi tárca tájékoztatása szerint az Artgemeinschaft az ősi pogány istenkultusz örve alatt igyekezett népszerűsíteni a náci eszméket.

A közlemény „mélyen rasszista és antiszemita csoportként” jellemezte a szervezetet.

„A csoport fő célja a +magafajtájúak+ védelme volt, amely voltaképpen a +faj+ nemzetiszocialista definíciójának felel meg” – tette hozzá a tárca, kiemelve, hogy a tagok a többi között útmutatót kaptak a „helyes párválasztásról” is, „a tiszta vérvonal átörökítése céljából”. A múlt héten a német kormány már betiltott egy másik nácinak minősített tömörülést is.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: JAN-PHILIPP STROBEL / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Roadkill
2023. szeptember 28. 22:28
A magafajtájúak védelme minden ember kutya kötelessége, kedves idióta német barom.
bf109g14
2023. szeptember 28. 11:03
De az antifa csoportok tök rendben vannak, ugye? Bolsevik terrorállam, amerikai megszállás alatt, kézivezérelve. A németek vajon mindig hülyék voltak, vagy csak 100-150 éve kezdték...?
KK75
2023. szeptember 27. 21:15
Tulajdonképpen mis a probléma velük? Nem szeretnének multikultit és szép lassan eltűnni mások érdekében, mások dolgát magukra erőltetni? A libenáciknak csak a kevert dolgok és az aberráltak a megfelelő ideológiai irányvonalak, azok nem fognak homogén csoportot alkotni ellenük.
ToIeranciaterror
2023. szeptember 27. 20:22
A kanadaiakra mikor csapnak le? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!