Kilőtt a zloty a lengyel választások után

2023. október 16. 13:53

A zloty teljesen ledolgozta azt az esést, amelyet a szeptemberi váratlanul nagy jegybanki kamatvágás okozott.

2023. október 16. 13:53
null

Vasárnap este, azt követően, hogy közzétették az első exit-poll eredményeket, ugrásszerű erősödéssel reagált a zloty, mert azok azt vetítették előre, hogy az ellenzéki pártok az összefogással kényelmes többségű kormányt tudnak majd alakítani Lengyelországban – írta meg a Portfolio.

A lap arról is tájékoztatott, hogy a szavazatok alacsony feldolgozása mellett azonban már szorosnak tűnik az eredmény, tehát elképzelhető, hogy a mostani kormány hatalmon maradhat, így

a zloty is kicsit visszagyengült a kezdeti 1,5-1,8%-os ugrás után, most éppen 1,2%-os „mindössze” az erősödés 4,48 körüli árfolyam mellett.

A lap kiemelte, hogy a mostani erősödéssel a zloty teljesen ledolgozta azt az esést, amelyet a szeptemberi váratlanul nagy jegybanki kamatvágás okozott.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: ARTUR WIDAK / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. október 16. 20:41
A zsidó hátteŕhatalom elegedett az eredménnyel. A lengyeleknek reszeltek.
zakar zoltán béla
2023. október 16. 19:07
S oros kiskápó!
zatoicsi
2023. október 16. 16:15
tehát a világuralmist zsidó pénzügyi és hatalmi hálózat nem létezik
ujujuj
2023. október 16. 15:30
Nem csoda, hisz az exit pollok szerint vasárnap Lengyelország minden jogállamisági problémája megszűnt, és a feldolgozottság növekedésével egyre csak szűnnek tovább. Így lesz pénz dögivel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!