Ebben az országban él a legtöbb alkoholista nő

2023. november 08. 15:07

Az OECD 33 ország alkoholfogyasztását hasonlította össze.

2023. november 08. 15:07

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) 33 ország alkoholfogyasztását hasonlította össze – számolt be róla a The Guardian.

Az Egyesült Királyságban élő nők végeztek az első helyen a világranglistán.

A felmérés szerint a nők 26 százalékát érinti a túlzott alkoholfogyasztás.

A brit férfiak még rosszabb képet mutatnak az országban, mivel 45 százalékuk érintett.

Amennyiben mindkét nemet együttesen vesszük figyelembe, akkor az Egyesült Királyság Luxemburggal együtt a harmadik helyen áll a mértéktelen ivás tekintetében. Ezeket az országokat csak Románia és Dánia előzi meg.

Nyitókép: TOLGA AKMEN / AFP

 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2023. december 28. 03:32
Az angol nőknél igen fontos tudni, hogy a hagyományos italmértékben rúgnak-e be mint a disznók, hogy betartsák a hagyományokat.
salmonella
2023. november 14. 09:04
A zorbán miatt már itt is lecsúsztunk a világranglista éléről. Felháborító!
gegrolla
2023. november 09. 08:57
Van olyan nép, akik a szovjeteknél is többet isznak?? Fake! :D Azok még a vonat elején a mozdonyt is vodkára (vizecskére) cserélik.
voltospultos-2
2023. november 09. 07:57
Nehéz elviselni a xar klímát, meg a gyarmati sorsot egyszerre. Már csak az kéne a boldogságomhoz, hogy a királyt Izumvukuzene Ezembintbwának hívják. Ja Hastings után is négy évszázadon keresztül be voltak baxva a szászok, míg a normann hódítók kábé kiirtották magukat a rózsák háborújában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!