Javaslatok a haladár médiának

2023. november 06. 08:27

Hány zsidó és keresztény élet ér egy muszlim életet? Tényleg az a baj, hogy továbbmennek?

2023. november 06. 08:27
Pro-Palestinian demonstration in Sweden
Demeter Szilárd
Demeter Szilárd
Vendégszerző

„»Migránsok bandaháborúja dúlja fel Svédország nyugalmát« – a cím nem egy kormánypárti médium (onnan nézve: propaganda) oldaláról származik, hanem a szakma csúcsa, a haladár hvg.hu migránsozik. 

Sőt, a cikkből kiderül, hogy a nem létező nogo-zónák léteznek, amelyekben – idézzük a hvg-t! -: »olyan párhuzamos társadalmak alakulnak ki, amelyekben erős a bűnözők, illetve az iszlamista szélsőséget hirdetők befolyása«. Ahham. Nehéz lehetett kiszerkeszteni egy ilyen cikket erre az oldalra, a főredaktor feje megremeg a kognitív disszonanciától. Ráadásul ezen a portálon naponta  kiszámoltatnák az olvasóval, hogy mekkora az ökológiai lábnyoma, azt sugallván, isá, por ës ökológiai lábnyom vogymuk, se Istenünk, se hazánk. 

Mert egy ökológiai lábnyomnak nincs ilyenje, se vallása, se nemzete, se hazája, csupán mértéke van, számszerűsíthető a bűnössége. Ez vagy te, mondja a haladár emberkép, egy szám, érezd rosszul magad. Oszt’ erre ezek a migránsok elkezdenek bandaháborúzni, hogy a willkommenskultur utópiája disztópiává valósuljon, a haladároknak meg ilyenekkel kelljen foglalkozniuk az N* társadalmi nem helyes ragozása helyett. De ha már letértek az egy igaz útról, és a Magyar Nemzeti Múzeum lefóliázása helyett (bruhaha, a humor haladár műfaj) a svéd migrációs politika csődjéről is cikkeznek, akkor lenne számukra még néhány témajavaslatom: Mekkora egy bomba ökológiai lábnyoma? Mikortól legyen kötelező csak elektromos tankokat használni? Mennyi olcsó drónt szabad tengeri útvonalon szállítani? Ha az illegális migrációs útvonal természetvédelmi területen halad át, akkor kinek/minek a jogai előrébb valóbbak? 

Hány zsidó és keresztény élet ér egy muszlim életet? Tényleg az a baj, hogy továbbmennek?”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: NARCISO CONTRERAS / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. november 06. 13:17
Mekkora egy bomba ökológiai lábnyoma? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
powerage
2023. november 06. 11:35
"akkor lenne számukra még néhány témajavaslatom" Ezekről nem lesz diskurzus a HVG-ben. A migránsbűnözés is csak azért tűnt fel átmenetileg, mert a védett állat lelegelte a védett növényt és pillanatnyi zavar támadt a narratívában. Ha Izraelnek nem tolják vissza a szart Gázában, hanem legalább valami átmeneti sikernek látszó dologgal le tudják zárni az ügyet, a nyugati sajtó is azonnal meg fogja találni a "nem minden muszlim" szöveget és megy minden ugyanúgy ahogy eddig.
lájkbajnok
2023. november 06. 11:08
Bukott ember.
CsiguMigu
2023. november 06. 09:43
tűpontos
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!